KRAĐE NA LETNJIM TURISTIČKIM DESTINACIJAMA: Kradu se automobili, tašne, a ključni AKTERI su žene!

plaža

Foto: pixabay

Letnja turistička sezona – koliko je za uživanje toliko je i za oprez od lopova, bez obzira da li ste na odmoru u Grčkoj, Crnoj Gori ili na dnevnom predahu na obližnjem odmaralištu kao što je Ada Ciganlija.

– Bila sam na odmoru na Kritu. Uveče sam ušla u radnju sa ženskom garderobom. Unutra su bile samo žene, od prodavačica do mušterija. Kada sam došla do kase da platim, mašila sam se za tašnu, koja mi je sve vreme bila na ramenu. Shvatila sam da mi je rajsfešlus otvoren, i iste sekunde predosetila da sam opljačkana. Zavukla sam ruku unutra i shvatila da mi nema novčanika, u kome je bilo oko 80 evra. Sreća da mi je pasoš ostao u hotelu. Okrenula sam se oko sebe, pokušavajući da prepoznam lopova, ali sve žene su izgledale normalno. Prodavačica koja je Srpkinja je reagovala kao da joj se ovakve situacije dešavaju stalno. Rekla je da ima lopova “koliko hoćeš” i da je sigurno “neka naša” – ispričala je za “Blic” jedna srpska turistkinja svoje prošlogodišnje iskustvo.

[adsenseyu5]

I srpska ambasada u Grčkoj je konstatovala da su ove godine krađe u kojima su žrtve naši državljani češće, zbog čega savetuju građane na poseban oprez.

Ali kako se sačuvati od onih koji obijaju i kradu iz parkiranih vozila, koji noću ulaze u apartmane, sprejevima omamljuju i pljačkaju žrtve?

Jedini savet je da se sav novac i dragocenosti obavezno stavljate u sef, a da na plažu ponosete samo onoliko koliko vam treba za jedan dan.

U Grčkoj na meti automobili

Sačuvati automobil je, međutim veći problem, a kako se u poslednjoj akciji grčke policije ispostavilo, ovaj posao je u letnjoj sezoni dobio elemente organizovanog kriminala. Srpski državljani su glavni učesnici, a interesantno je da u lopovskim bandama sada ima i pripadnica lepšeg pola.

Henri KISINDŽER: Uništenje Islamske države dovešće do „stvaranja radikalnog Iranskog carstva“

Tako je 24-godišnja devojka iz Srbije uhapšena kao jezgro grupe koja je krala luksuzne automobile na Halkidiju. Sa njom je uhapšen i Srbin star 33 godine, a sumnjiče se da su od 13. jula u širem regionu Kasandre ukrali četiri džipa “land rover” i pokušali da ukradu još jedan.

Da su žene odlični saučesnici u u džeparenju po plaži pokazao je i slučaj hapšenja Nišlijke Katarine Veličković (25), koja je sa Milanom Borkovićem (24) iz Aleksinca uhapšena u akciji budvanske policije na Slovenskoj plaži. Uhapšeni su dok su pokušavali da ukradu torbu turistima koji su se kupali u moru. Zbog njih dvoje, budvanska policija je organizovala zasedu jer su učestale prijave turista kojima su nestajale stvari koje su ostavljali ispod suncobrana. Kako se ispostavilo, osumnjičeni su u Budvu došli na letovanje, a kad im je ponestalo para odlučili su da ipak produže odmor ali na tuđ račun. Sumnja se da stoje iza nekoliko krađa, a policija ima dokaza za bar pet

[adsenseyu1]

Ni lopovluk na beogradskoj Adi ovog leta nije prošao bez kradljivica. Tako je pre nekoliko dana uhapšena žena, koja je sa muškarcem, saučesnikom pokradala turiste. Uhapsila ih je biciklistička patrola PS Čukarica, koja je potom u njihovom stanu našla još pokradenih stvari, koje su vratili vlasnicima.

(Skandalozno.rs/Izvor:T.M.S.,Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KRAĐE NA LETNJIM TURISTIČKIM DESTINACIJAMA: Kradu se automobili, tašne, a ključni AKTERI su žene!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.