KRAH BRISELSKOG SPORAZUMA: Srpske sudije bojkotovale Hašima Tačija

Advertisement

Intervju

foto: AP/Tanjug

Za danas najavljeno polaganje zakletve 42 sudija i 14 tužilaca, pripadnika srpske zajednice na severu Kosova, nije održano jer se oni nisu pojavili u kabinetu presednika samoproglašnog Kosova, Hašima Tačija.

Polaganje zakletve znači sprovođenje Briselskog sporazuma u delu o pravosuđu, a iz Tačijevog kabineta je saopšteno da se sudije i tužioci nisu pojavli zato što im je to, kako se navodi, zabranio Beograd s namerom da onemogući njihovu integraciju u pravosudni sistem samoproglašenog Kosova.

[adsenseyu1]

U saopštenju se navodi i da je uključivanje sudija i tužilaca iz manjinskih zajednica na Kosovu jedna od pozitivnih mera koje Priština preduzima radi postizanja pune i efektivne ravnopravnosti između pripadnika zajednica u svim oblastima života, ekonomska, društvene, političke i kulturne“.

Navodi se i da je nedolazak srpskih sudija i tužilaca na polaganje zakletve još jedan, kako se navodi, neuspeh Evropske unije kao posrednika.

Ukrajina sprema „čopor vukova“ za NAPAD na Crnomorsku flotu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je danas da očekuje da će posao primene Sporazuma o pravosuđu između Beograda i Prištine biti završen do petka.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KRAH BRISELSKOG SPORAZUMA: Srpske sudije bojkotovale Hašima Tačija"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.