KRAJ AMERIČKE PROPAGANDE VAN GRANICA SAD? Ukidaju se RADIO SLOBODNA EVROPA i GLAS AMERIKE

Intervju

Donald Tramp – foto: Tanjug/AP

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa podnela je nacrt budžeta za 2020. godinu koji predviđa smanjenje sredstava za inostrane programe za 22 procenta, uključujući i ukidanje tri servisa Radija Slobodna Evropa (RSE), javio je RSE.

Kako se navodi, sažetak predloga budžeta objavljen je u ponedeljak na sajtu Agencije za globalne medije SAD koja je zadužena za nadzor rada Radija Slobodna Evropa, Glasa Amerike, Radija Slobodna Azija i drugih emitera.

Prema tom predlogu, budžet RSE trebalo bi da bude smanjen sa 124 miliona dolara koliko je iznosio u 2019. godini na 87 miliona u 2020. Smanjenje predviđa sveobuhvatne mere štednje, uključujući ukidanje Gruzijskog, Tatar-Baškirskog i Severno-kavkaskog servisa tokom fiskalne 2020. godine.

Predlogom budžeta predviđena je i redukcija u okviru Balkanskog servisa “obustavljanjem operacija u Crnoj Gori i Makedoniji”.

Vršilac dužnosti predsednice RSE Dejzi Sindelar rekla je da je tokom protekle godine programe tog medija pratilo 34 miliona širom sveta putem interneta, televizije i radija – što je 30 procenata više u odnosu na prethodnu godinu.

“Ovo je dokaz rastuće potrebe publike za objektivnim novinarstvom u Rusiji, Iranu, Pakistanu i drugim zemljama za koje RSE emituje program”, rekla je Dejzi Sindelar.

RASPAD U UKRAJINI? Formira se „Odeska Republika“

Predlogom budžeta za 2020. godinu predviđeno je manje sredstava i za Glas Amerike, Radio Slobodna Azija i druge emitere Agencije za globalne medije SAD.

(Skandalozno.rs/izvor: FoNet)

Budite prvi sa komentarom na članku "KRAJ AMERIČKE PROPAGANDE VAN GRANICA SAD? Ukidaju se RADIO SLOBODNA EVROPA i GLAS AMERIKE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.