KRAJ NADE: Bobanu Marjanoviću zabranili učešće na Evropskom prvenstvu!

Zabrana

Naša košarkaška reprezentacija biće oslabljena na Evropskom prvenstvu koje počinje 5. septembra jer će morati da nastupi bez jednog od najdominatnijih centara na “starom kontinentu”, Bobana Marjanovića.

Podsetimo, Marjanović je nedavno bio hitno pozvan u SAD, jer je uprava San Antonio Sparsa, čiji je postao član, saznala da ima problem sa nogom, nastao usled povrede u završnici minule sezone koju je sjajno odigrao u dresu Crvene zvezde Telekom.

On je zato morao da, umesto da se priprema za Eurobasket sa ostatkom reprezentacije, ode na više pregleda. Posle prvog, u Los Anđelesu je konstatovano da ima veliki otok, pa mu je noga stavljena u zaštitnu čizmu kako bi se štitila od napora.

Tada je konstatovano da iako nema preloma niti tragova stres-fraktura, kada kosti naprsnu uzdužno, usled primećenog otoka poslat je na dalja ispitivanja u Teksas.

U San Antoniju je pregledan od strane najeminentnijeg američkog doktora za ovu vrstu povreda, koji je samo zbog toga pozvan da avionom dođe u grad u kome nastupaju Sparsi.

I, kada su svi pregledi bili gotovi, naša reprezentacija je obaveštena da je medicinski zaključak – da Boban Marjanović ne bi smeo da nastupi na šampionatu Evrope, te selektor državnog tima Srbije Aleksandar Đorđević, usled takve odluke kluba, neće moći da računa na centra Sparsa.

[adsenseyu1]

“Sale Nacionale” u svojoj ekipi trenutno od “visokih” igrača ima Miroslava Raduljicu, Ognjena Kuzmića, Vladimira Štimca i Nikolu Milutinova.

Kad se igra Eurobasket i kako se igra?

Evropsko prvenstvo 2015. trajaće od 5. do 20. septembra, zajednički će ga organizovati Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija, a u grupi B, koja će svoje mečeve igrati u Berlinu, nalaze se Srbija, Španija, Italija, Nemačka, Turska i Island.

Iz svake od četiri grupe – po četiri najuspešnije selekcije proći će u osminu finala, a naša grupa se “ukršta” sa grupom A u kojoj su Rusija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Finska, Poljska i Izrael.

Sa Eurobasketa 2015 samo dve najbolje ekipe stiču direktno pravo da nastupe na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Naša reprezentacija će na prvenstvu Evrope nastupiti kao vicešampion sveta, jer je, predvođena Đorđevićem kao selektorom, na prošlogodišnjem Mundobasketu stigla čak do finala, i u njemu izgubila od Sjedinjenih Američkih Država.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "KRAJ NADE: Bobanu Marjanoviću zabranili učešće na Evropskom prvenstvu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.