KRAJ: Novak ĐOKOVIĆ doneo odluku o svojoj daljoj karijeri!

Advertisement

Pad

foto: AP/Tanjug

Naš najbolji teniser Novak Đoković obelodanio je da će, zbog povrede desnog lakta, propustiti nastavak sezone.

“Imam nešto da vam saopštim. Posle godinu i po dana problema sa laktom, što je kulminiralo u poslednjih mesec, dva, doneo sam odluku da neću igrati do kraja ove sezone. Nažalost, ovo je odluka koja je morala biti doneta. Vimbldon mi je svakako bio najvažniji turnir, ali tada je sve i eskaliralo. Konsultovao sam se sa mnogim doktorima i specijalistima, brojnim stručnjacima, i to tokom poslednjih godinu, godinu i po dana, a naročito u poslednja dva meseca. Svi su se saglasili da je pauza neophodna. Ništa tu ne može da se dogodi odjednom, već treba pustiti da se prirodnim putem to oporavi. Profesionalno posmatrano, meni je to bilo veoma teška odluka, ali treba gledati pozitivnu stranu, verujem da se sve u životu dešava sa razlogom. Oko dva meseca neću uzimati reket u ruke, posvetiću se oporavku i porodici”, rekao je Đoković putem Fejsbuk obraćanja javnosti, a nesporedno uoči konferencije za štampu u Beogradu.

[adsenseyu5]

On je potom dodao i sledeće:

“Predaja četvrtfinala je bila znak da je vreme za odluku, koja je, bar za mene, radikalna. Imao sam sreće da u karijeri ne pauziram duže od mesec, meseci i po dana. Stvarno sam izuzetno zahvalan što sam uspevao da održim optimalno stanje tokom moje karijere. A zahvalan sam jer sam shvatio koliko je teško igračima koji se suočavaju sa ovakvim povredama svake strane, shvatio sam koliko sam bio blagosloven jer tako nešto nisam imao. Zahvalio bih se svom timu, svojoj familiji, ljudima i prijateljima koji su svih ovih godina bili uz mene, naročito u poslednjih nekoliko meseci. Radili smo sve, naravno, što je bilo u našoj moći da održavamo lakat u stanju u kome bih ja mogao da se takmičim na najvišem nivou. Udarac kod kog me je povreda najviše omela je servis i zbog te povrede sam morao da u igri pravim određene tehničke korekcije, kako bih sačuvao lakat. A to se, potom, odrazilo na igru, na moje rezultate, i tako dalje, i tako dalje… Ono što predstoji je nekoliko meseci odmora bez reketa, oko dva meseca će biti bez igre”.

Britanski mediji PONOVO napali Novaka, tvrde da ĐOKOVIĆ ima ljubavnu aferu

“Posvetiću se isceljivanju ove povrede, jačanju svog tela. Gledam sve ovo sa jedne vedrije, pozitivnije strane, iako, ponavljam, preskačem pola godine i odsustvovaću sa zvaničnih turnira šest meseci. Sastaviću tim ljudi koji će biti uz mene od početka sledeće godine, od starta naredne sezone, a i imaću vremena da usavršim detalje svoje igre, te da se polako, na tenane, bez žurbe, posvetim procesu napredovanja. Agasi je prihvatio da u ovom periodu bude uz mene, i na početku sledeće sezone, i jako sam mu zahvalan na tome. Bio je sa mnom nedavno i u Torontu, kada sam posetio medicinske stručnjake. Ja jedva čekam da stanem na teren sa njim, da provedemo zajedno vreme na terenu, da uđemo u suštinu moje igre, kako bih se sledeće godine vratio još jači. Tu je i Argentinac Lisens, fizioterapeut, za kondicionog ću tek videti, a Mario Ančić je izgradio život u drugoj sferi, mimo tenisa, bavi se drugim stvarima u Njujorku, pa ćemo videti šta kaže na moju odluku da on bude prioritet. Ima još nekih kandidata, ali mi je on prioritet, pa ćemo videti. Ono što meni, svakako, sledi to je da se odmorim, da se posvetim porodici, a ako Bog da, za oko dva meseca Jelena i ja ćemo po drugi put postati roditelji”, zaključio je Đoković.

[adsenseyu5]

Poeni koje bi Đoković trebalo da brani do kraja sezone:

Rodžer kup – 1.000

Sinsinati – 0

US Open – 1.200

Peking – 0

Šangaj – 360

Pariz – 180

London – 1.000

Ukupno: 3.740

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs/Jelena Medić)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KRAJ: Novak ĐOKOVIĆ doneo odluku o svojoj daljoj karijeri!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.