KUBA: Ruski patrijarh Kiril se susreo sa Fidelom Kastrom! – FOTO

Susret

foto: Reuters

Poglavar Ruske pravoslavne crkve sreo čuvenog revolucionara, za koga brojni zapadni mediji več godinama tvrde da je preminuo.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril, koji je u petak otputovao na Kubi kako bi se sastao s papom Franjom, iskoristio je svoj višednevni boravak na toj ostrvskoj zemlji da vidi i čuvenog revolucionara i nekadašnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra (89).

Srdačan susret... Patrijarh Kiril i Fidel Kastro razmenili poklone i zahvalili jedan drugom na podršciSrdačan susret… Patrijarh Kiril i Fidel Kastro razmenili poklone i zahvalili jedan drugom na podršci

Mnogi mediji su, uprkos pojavljivanju fotografija s tog susreta, istakli da nisu sasvim sigurni da je Kastro i dalje živ i da bi to mogla da bude još jedna prevara kubanskih vlasti. Ipak, na fotografijama se vidi kako patrijarh Kiril s Fidelom razmenjuje poklone.

Poglavar ruske crkve zahvalio je sagovorniku na tome što je dozvolio, dok je bio predsednik Kube, da se u Havani 2008. izgradi pravoslavna crkva. S druge strane, Fidel je njemu takođe uzvratio rečima zahvalnosti, istakavši da je saradnja Rusije i Kube od presudne važnosti.

Inače, patrijarh Kiril je od aktuelnog lidera Kube Raula Kastra dobio najviše nacionalno odlikovanje. Reč je o Ordenu Hosea Martija, kubanskog nacionalnog heroja.

(Kurir, foto: Reuters)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "KUBA: Ruski patrijarh Kiril se susreo sa Fidelom Kastrom! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.