LAVROV donosi poruku: Evo koga će PUTIN podržati na predsedničkim izborima u SRBIJI!

Predsednik Rusije

foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom posete Srbiji, planirane za 12. i 13. decembar, preneće podršku predsednika Rusije Vladimira Putina kandidaturi Tomislava Nikolića za šefa države, saznaje Kurir.

Kako otkriva naš izvor, Nikolić, koji je godinama vidno naklonjen Rusiji, glavni je favorit te zemlje za predsednika Srbije.

[adsenseyu5]

– Poseta Lavrova Srbiji je ranije planirana i glavne teme će biti međudržavni odnosi, ali ruski šef diplomatije će tokom susreta s Nikolićem i Vučićem preneti i Putinovu poruku da podržava Tomu na izborima.

Rusi će stati iza svakog kandidata vladajuće koalicije, ali najviše bi im odgovaralo da to bude upravo Nikolić, koji je u odličnim odnosima sa glavnim ljudima iz ruskog establišmenta.

Lavrov će tokom posete Srbiji preneti prijateljske poruke i podršku ruskog naroda, ali i nagovestiti da se Nikolić odlično kotira u toj zemlji – kaže izvor Kurira.

Politički analitičar Branko Radun ocenjuje da će Rusija najverovatnije podržati bilo kog kandidata vladajuće koalicije.

[adsenseyu1]

– Predsednički izbori ne nose tu težinu kao parlamentarni, jer predsednik Srbije ima tek malo više od protokolarnih ovlašćenja.

Međutim, predsednik je bitan više kao simbol i naravno da je Rusima važno da to ne bude neko ko je ekstreman, odnosno ko naginje NATO – zaključuje Radun, naglašavajući da, pored Nikolića, dobre odnose s Rusijom imaju i premijer Aleksandar Vučić, ministar Ivica Dačić, ali i lider radikala Vojislav Šešelj.

S tim se slaže i politički analitičar Milan Nikolić, koji kaže da je jedan od razloga Lavrove posete održavanje uticaja na Balkanu.

– NATO je počeo ozbiljnije da naoružava Hrvatsku, pa će biti reči i o tome. Ne verujem da Rusija navija za nekog kandidata, ali svakako ne bi voleli da na čelu Srbije vide nekog ko je ekstreman – zaključuje Nikolić.

[adsenseyu1]

Aleksandar Čepurin
SRBIJA NAM NIJE BILO KO

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin poručio je da je poseta Sergeja Lavrova deo redovnog dijaloga Beograda i Moskve i da Rusija nema namere da nekom drži lekcije i da daje ocene.

– Srbija za nas nije samo jedna od 200 zemalja sveta i mi nismo ravnodušni prema njenoj sudbini. Mogu da kažem da stabilnost regiona za nas ima poseban značaj – rekao je Lavrov.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs / Rojters)

[adsenseyu2]

1 komentar na "LAVROV donosi poruku: Evo koga će PUTIN podržati na predsedničkim izborima u SRBIJI!"

  1. Emil Tomas thomas | 7. decembra 2016. u 19:37 | Odgovori

    Pitam Gospodina Putina ! ? Kada če dolazit vrijeme, da priznaješ dejstvo, da je Perestrojka od Gorbatschowa moja Ideja !?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.