Lavrov šokirao izjavom: Putin se lično izvinio Erdoganu zbog mogućeg narušavanja vazdušnog prostora Turske još pre obaranja Su-24!

Ilustracija

Predsednik Rusije unapred se izvinio Turskoj za slučaj da ruski avioni, koji učestvuju u vazdušnim napadima na ciljeve islamskih terorista, slučajno naruše vazdušni prostor Turske, otkrio je Sergej Lavrov u razgovoru s italijanskim novinarima.

http://twitter.com/RT_com/status/674557339765084160/photo/1

[adsenseyu1]

Moskva već dugo zna da džihadisti ISIL kioriste teritoriju Turske za obuku i slanje u niz operacija, uključujući one na severu Kavkaza, ali nije želela da je javno proziva jer je verovala da zvanična Ankara ne stoji iza toga, rekao je Lavrov.

http://twitter.com/mfa_russia/status/674530443803381760/photo/1

[adsenseyu1]

“Iskreno, dugo već znamo da se turska teritorija koristi za komercijalne operacije u kojima učestvuje ISIL, od prebacivanja oružja i terorista za Siriju do usluga lečenja, oporavka i odmora za džihadiste, koji su se spremali za nove operacije – ne samo u Siriji, nego i u drugim oblastima, uključujući severni Kavkaz”, dodao je Lavrov.

http://twitter.com/rentvchannel/status/674558711084351488/photo/1

On je predložio i da se pažljivo ispita kako Turska izvršava zadatke koje je odredila međunarodna koalicija protiv ISIL u Siriji.

“Treba da se istraži kako članica koalicije na čelu sa SAD – Republika Turska – obavlja zadatke koje je ta koalicija odredila. Zašto ta zemlja ne bombarduje teroriste, već Kurde? One Kurde koje Amerikanci smatraju potencijalnim, ako ne i stvarnim saveznicima u borbi protiv terorizma”, rekao je Lavrov.

(raša tudej, sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "Lavrov šokirao izjavom: Putin se lično izvinio Erdoganu zbog mogućeg narušavanja vazdušnog prostora Turske još pre obaranja Su-24!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.