LETOVALI U AUTOBUSU: Umesto 10 dana odmora turisti dobili JEDNODNEVNI IZLET DO GRČKE!

Gregzit?

foto-ilustracija: pixabay.com

Krenuli su u Grčku na letovanje u utorak, sredu su proveli u autobusu pored obale mora i vratili se u četvrtak ujutro u Srbiju! Ovo je sudbina grupe turista koji su uplatili desetodnevno letovanje na ostrvu Evija kod smederevske agencije “Blu vorld travel”.

– Ništa me ne pitajte, i da ih dobijemo na sudu ko može da nam nadoknadi ovo maltretiranje i propušteno letovanje – dovikuje ulazeći u taksi jedna on nesrećnih korisnica usluga ove agencije.

Autobus sa turistima iz Grčke stigao je u Smederevo prepun, jer u njemu su bili i oni kojima se smena u Edipsosu završila i oni koji nisu ni dočekali da im počne.

Naime, kad je autobus sa turistima iz Smedereva i okoline stigao na odredište ispostavilo se da gazda apartmana neće da ih primi, jer agencija nije platila ni prethodne smene!

 

[adsenseyu5]

“Vi ste još ušli i neće više niko”

– Grk kaže “nije plaćeno, ne možete da uđete”. Od juna meseca to traje, ništa nije plaćeno, kaže, mi smo bili poslednja tura koju je primio. “Vi ste još ušli i neće više niko”, tako nam je rekao, tako je i bilo – objašnjava Jovica Vasić, iz ture koja se vratila.

Neki su ostali, kada su već potegli toliki put, potražili su, verovatno i našli, drugi smeštaj, pogotovo oni sa malom decom koja bi teško podnela novih 16-17 sati puta u dva dana.

Nekako su svi stali

Umesto 70, kako je reklamiran ovaj last-minit aranžman, morali su da plate i po 300 evra. Njih petnaestak, koji nisu imali ili nisu hteli da plate tu cenu, vratilo se posle dana provedenog u autobusu i okolnim kafićima. Sreća da je autobus koji je prethodnu turu trebalo da doveze natrag bio dabl-deker, pa su se nekako svi potrpali.

SRPSKE DIPLOMATE U SKOPLJU OD ČETVRTKA: Dačić i Dimitrov se sastaju u Nišu, evo i kada!

Još im se i autobus pokvario

– Najgore je što je vlasnik agencije vozačima rekao da je sve plaćeno, oni ljudi, kažu, ne bi vozili da su znali. I kad smo mi išli tamo autobus se pokvario, čekali smo četiri sata. A i mi smo umesto 70 plaćali 150-200 evra, samo da znate, to nije last-minit nego regularna cena – kaže Bojan Railić, jedan od onih koji su se vratili nakon lošeg iskustva sa “Blu vorld travelom”.

Pogrešan broj

Agencija ima sedište u centru Smedereva, ali su vrata kancelarije zaključana. Kroz zamandaljena vrata vidi se mobilni telefon. Ni na jedan od nekoliko brojeva nije moguće dobiti ma kakvu informaciju; za fiksni stiže obaveštenje da je pogrešan broj, jedan od brojeva mobilnih je nedostupan, a za drugi operater kaže isključen.

(Skandalozno.rs/Izvor: Miroslav Đorđević,Blic.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

1 komentar na "LETOVALI U AUTOBUSU: Umesto 10 dana odmora turisti dobili JEDNODNEVNI IZLET DO GRČKE!"

  1. Kreteni

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.