Libanska TV stanica tvrdi: Rusija opkoljava Tursku sa 7.000 pripadnika vojske Ruske Federacije! – VIDEO

Ilustracija

Rusija opkoljava Tursku sa sedam hiljada pripadnika vojske Ruske Federacije, objavila je libanska tv stanica Al Mayadeen.

U okviru sporazuma o vojnoj saradnji Jermenije i Rusije, kontigent od 7 hiljada pripadnika vojske Ruske Federacije će biti razmešten na jermenskoj granici sa Turskom, navodi ovaj list i dodaje da će taj kontigent biti zadužen za jačanje komunikacije i saradnje sa vojnom bazom u provinciji Latakija, u Siriji.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, već je potpisao ukaz kojim se razmešta vojska sa podrškom teške artiljerije, tvrdi Al Mayadeen.

Tv stanica Al Mayadeen podseća da je u ruskoj bazi u Siriji već razmešten raketni sistem S-400, te da je to potez na koji se odlučila Rusija posle incidenta obaranja ruskog aviona od strane turske avijacije.

[adsenseyu1]

Sledi novi pritisak na turske vlasti od strane Moskve, navodi se od strane libanske tv stanice i zaključuje da će Rusija uskoro imati razmeštenu vojsku i na istočnim i na južnim granicama Turske.

Inače, stanica Al Mayadeen se smatra veoma bliskom tv mrežama Al Džazira i Al Arabija.

Pogledajte ruske avione u bazi Hmejmim:

(pravda)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Libanska TV stanica tvrdi: Rusija opkoljava Tursku sa 7.000 pripadnika vojske Ruske Federacije! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.