“Ljudima na Kosovu i u Srbiji mora se objasniti, možda vam se rešenje neće dopasti”

Vučić

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Beograd — Moramo da objasnimo narodima na KiM i u Srbiji da je sporazum, koji im se možda ne dopada, u njihovom najboljem interesu, izjavio američki senator Ron Džonson.

Džonson je, podsetimo,, prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu.

On je za ukrajinski servis Glasa Amerike poručio da je na liderima u Beogradu i Prištini da odluče da li mogu da postignu sporazum.

“Ono što mogu da kažem jeste da je ovo moja četvrta poseta regionu, da sam se sastao sa obojicom predsednika, predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je ovo deveti put da smo se sastali. Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju”, kazao je senator Džonson.

Prema njegovim rečima, i Priština i Beograd očekuju “veće američko liderstvo” u pregovorima.

“Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova”, u kojima će moći da računaju na podršku SAD i EU pošto postignu dogovor.

Kajl Skot poručio Srbima: Krajnje je vreme da se ugledate na Svetog Đorđa i ubijete aždaju

On je dodao da je potrebno ukazati svim građanima i na Kosovo i u Srbiji “da je dogovor u njihovom najboljem interesu i da će biti mnogo koristi, u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije”.

Džonson je zaključio da upravo zato treba da se prevaziđe ovaj zastoj i naglasio da je donekle američki zadatak i zadatak lidera da “građanima prodaju možda ne sam dogovor, jer bi to možda bilo teško, nego njegove prednosti i koristi”.

       

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "“Ljudima na Kosovu i u Srbiji mora se objasniti, možda vam se rešenje neće dopasti”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.