Lopovi vršljaju Metohijom: U Osojanu opljačkane prodavnice, kafana i nekoliko kuća

Advertisement

Pljačka

Osojane – Printskrin: Youtube/Tatjana Manojlović

U Osojanu na severu Metohije su u ranim jutarnjim satima opljačkane prodavnice, kafana i nekoliko domaćinstava, a meštani kažu da su često izloženi pljačkanju.

U Osojanu živi oko 500 stanovnika, a u selu nema ulične rasvete što lopovima ide u korist, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Advertisement

Savetnik u Ministarstvu za zajednice i povratak Dragan Repanović ističe da je u nekim povratničkim selima planirano postavljanje video nadzora kako bi se pomoglo u rešavanju ovih slučajeva.

– Obijene su tri kafane i prodavnice, ukradena su i jedna kola. Iz tih prodavnica ukradeno je sve što je bilo vredno, od televizora, rakije, ukraden je i jedan kazan za rakiju. I pored toga što apelujemo na Kosovsku policiju, Euleks i Kfor, pored tih njihovih čestih patrola sve ovo se opet dešava. Jedini problem je što još niko nije uhvaćen – poručio je Repanović.

Advertisement

Jedna od porodica koja je opljačkana kaže da su lopovi odneli sve što su mogli.

– Ne mogu da razumem koja je naša bezbednost i naš život. Ja od te kafane živim, ne radimo nigde ni ja ni suprug, to je sve što imamo ovde.

Došlo je vreme da moram da bežim i da odem odavde – rekla je Stanomirka Repanović.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Lopovi vršljaju Metohijom: U Osojanu opljačkane prodavnice, kafana i nekoliko kuća"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.