Luda jesen: Detaljna vremenska prognoza za NOVEMBAR

Stigla jesen

foto: pixabay.com

Sudeći prema prognozi vremena za novembar, neka vam pri ruci budu i majice kratkih rukava, ali i deblje jesenje jakne. Mnogi ne pamte da su 1. novembra išli maltene letnje obučeni, pošto je sada napolju u proseku 25 stepeni, a takvo vreme zadržaće se sve do ponedeljka.

U ponedeljak sledi pad temperature, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), na oko 18 stepeni, ali će i dalje takvo vreme meteorolozi karakterisati kao natprosečno toplo za ovo doba godine.

Meteorolog “Weather2umrellaĐorđe Đurić kaže da će početak novembra biti ekstremno topao i takvo vreme zadržaće se do ponedeljka.

“Početak meseca biće njegov najtopliji deo. Dnevne temperature biće do 25 stepeni, baš kao što je to i danas. Od ponedeljka temperature će biti u padu, ali će i dalje ostati toplo jer će živa u termometru biti na 18 stepeni. Posle toga, kako bude odmicao mesec, temperature će se polako spuštati, tako da će u drugoj polovini novembra doneti jesenje vreme. Bez obzira na to, i dalje ostaje natprosečno toplo, jer je prosek za novembar od 10 do 15 stepeni”, navodi on.

Jačeg zahlađenja neće biti

Prema Đurićevim rečima, jačeg zahlađenja sigurno neće biti u prvoj polovini meseca, a ako ga i bude biće u poslednje dve nedelje novembra. Zanimljivo je što u RHMZ prognoziraju za poslednji dan novembra sneg, međutim meteorolog Đurić kaže da za sada ne može da se kaže da li će 30. novembra biti snega.

“Ono što je sigurno, nećemo imati nikakve prave jesenje kiše, niti “zimskih udara” prvih 15 dana, a kišu možemo da očekujemo posle toga. Čim bude stala košava, noćne temperature će se spustiti na oko pet stepeni”, naveo je on.

Prognoza po danima

Sutra i prekosutra ćemo svakako uživati u lepom vremenu, jer će maksimalna dnevna biti oko 26 stepeni, dok će se u subotu spustiti na oko 25. U nedelju se temperatura spušta na 22, a u ponedeljak na oko 18 stepeni.

Jutarnje temperature u istom periodu biće – sutra oko 17 stepeni, pa će se spuštati za po stepen, da bi u ponedeljak bilo 12 stepeni. Prema istim podacima, od ponedeljka, pa do 12. novembra, maksimalne dnevne temperature biće oko 18 stepeni, onda će se lagano spuštati svakoga dana, da bi 12. novembra bilo 16 stepeni.

Kratko zahlađenje

Kratko zahlađenje, prognostičari očekuju 15. novembra, za kada je prognozirana temperatura oko 11 stepeni, ali će se ona već narednog dana popeti na 16.

Ta prva polovina meseca, kako objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, biće natprosečno topla i suva. Isto to predviđaju u RHMZ, a od 16. novembra polako ćemo početi da budemo svesni prave jeseni, jer će od toga dana temperatura vazduha početi lagano da pada.

Tako će 17. novembra biti oko 15 stepeni, 18. novembra oko 13, dok će se ispod 10 stupnjeva ona spustiti 19. novembra, ali na kratko.

Prema istim podacima, 21. novembra živa u termometru će se kretati oko 15. podeoka, posle čega, pa do kraja meseca, temperature će biti oko 12 stepeni.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Luda jesen: Detaljna vremenska prognoza za NOVEMBAR"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.