MAKRON IMA PLAN ZA BALKAN!

Francuska

Emanuel Makron – foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik planira da imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koji će imati aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema, piše Blic.

Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, Emanuel Makron je tokom dvodnevne posete Beogradu o tome obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Francuski predsednik ima nameru da se aktivnije angažuje u ovom regionu, kaže izvor Blica i objašnjava:

„Francuska želi da preuzme ključnu ulogu u rešavanju problema između Beograda i Prištine. Pošto zbog brojnih obaveza sam ne može na dnevnom nivou da se bavi rasplitanjem kosovskog čvora, ima nameru da u narednom periodu nađe čoveka od poverenja koj će biti zadužen za taj deo Evrope. Biće to francuski izaslanik za Zapadni Balkan. Makron će zahvaljujući toj novoj figuri praktično učvrstiti svoj uticaj u ovom regionu“.

VELJA ILIĆ: Đoković bi bio pravi predsednik Srbije

S druge strane, i iz SAD je do sada u više navrata dolazilo mišljenje da bi i zvanični Vašington morao da se direktnije uključi u raspetljavanje kosovskog čvora. Poslednji je to mišljenje izneo general-potpukovnik Frenklin Ben Hodžis. Ipak, zvaničnici SAD kažu da dijalog Beograda i Prištine vodi EU i da oni to poštuju.

           

(Skandalozno.rs/izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "MAKRON IMA PLAN ZA BALKAN!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.