Marko Đurić sutra ponovo na Kosovu

Reakcija

Marko Đurić – foto: Beta

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić prisustvovaće u subotu ponoćnoj vaskršnjoj liturgiji u manastiru Banjska na Kosovu, 12 dana nakon hapšenja u Mitrovici.

Advertisement

Da će Đurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a vest je potvrđena i u Prištini kroz saopštenje kosovskog ministarstva spoljnih poslova i izjavu savetnika ministra Jetlira Ziberaja.

Đurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi manje od dve nedelje od njegovog hapšenja 26. marta u Kosovskoj Mitrovici, posle kog su se ponovo podigle tenzije na liniji Beograd–Priština.

Kosovske vlasti su tvrdile da je Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo, dok je iz Beograda poručeno da prema dogovorima iz Brisela Đurić ima obavezu samo da najavi svoju posetu, što je potkrepljeno objavljivanjem dokumentacije.

Ziberaj sada za “Gazetu ekspres” kaže da je taj resor “odobrio” Đuriću posetu.

“Da, zahtev za posetu je odobren u duhu mira i razumevanja povodom pravoslavnog uskršnjeg praznika”, rekao je Ziberaj za Ekspres.

Dodao je da Đurić, kao i svi drugi vernici, ima pravo da se moli u crkvi u kojoj želi.

“Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici”, naveo je on za Ekspres.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je posle incidenata u Mitrovici i brutalne akcije kosovskih specijalaca rekao da je Đuriću poručeno da “samo taj dan ne ulazi na Kosovo”.

Advertisement

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Marko Đurić sutra ponovo na Kosovu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.