MEDIJI U AMERICI: Moskva podriva dominaciju SAD na Bliskom istoku

Rusija

Moskva – foto: pixabay.com

Uprkos tome što Amerika ima ogromnu ekonomsku, vojnu i tehnološku prednost u odnosu na Rusiju, sve više se stiče utisak da je upravo Moskva ta koja rešava probleme na Bliskom istoku, piše američki list „Vašington post“.

Rusija pod rukovodstvom Vladimira Putina popunjava taj vakuum koji se stvorio zbog nedostatka interesa za Bliski istok administracije prethodnog američkog predsednika Baraka Obame i nepredvidljivosti Donalda Trampa.

List ističe da ruski naftaši i trgovci oružjem, ali i finansijski stručnjaci u svojim rukama drže ceo region, od Libije do Persijskog zaliva, praveći poslove vredne milijarde dolara, dok u centru svega toga stoji Putin.

Pored toga, vojna intervencija Rusije u Siriji je Putinu donela najveću podršku, učvrstivši ga na medijskoj sceni kao odlučnog i uspešnog lidera, koji ispunjava ono što kaže.

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske je pozitivan korak

„Rusija je na Bliskom istoku uspela da stvori sliku da je moćnija, sposobnija i značajnija od Amerike. Nije reč samo o tome kakvu moć jedna zemlja ima, već o tome kako je ona koristi. SAD imaju sve što im je potrebno, i vojsku, i baze, dok Rusija ima samo deo toga, ali ona koristi to daleko efikasnije“, zaključuje list.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "MEDIJI U AMERICI: Moskva podriva dominaciju SAD na Bliskom istoku"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.