Međunarodni olimpijski komitet najavio puno priznanje Kosova za sledeće zasedanje koje je u decembru!?

MOK prima Kosovo?!

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je Izvršni odbor te organizacije provizorno priznao Olimpijski komitet Kosova.

Kako se navodi, predloženo je da puno priznanje bude na sledećem zasedanju MOK-a koje će se održati u decembru u Monaku.

“Odluka je doneta u interesu sportsita na Kosovu, da bi se uklonila neizvesnost koju oni imaju”, piše u saopštenju MOK-a.

Kosovski sportisti će moći da učestvuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru 2016. godine. Ministar kulture, omladine i sporta u Vladi Kosova Memlji Krasnići izjavio je  da je Kosovo postalo punopravni član MOK-a.

Mogućnost da Olimpijski komitet Kosova bude primljen u članstvo MOK-a najavio je predsednik OKK, Besim Hasani.

On je rekao da je prijem Kosova u MOK završena stvar i da se odluka može očekivati i pre petka kada je najavljeno da će Izvršni odbor MOK-a raspravlajti o prijemu.

Hasani je rekao da su zahtev za članstvo u MOK podneli pošto su dobili garancije od uticajnih ličnosti komiteta da će zahtev biti sigurno prihvaćen i OKK postati član MOK-a.

(Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Međunarodni olimpijski komitet najavio puno priznanje Kosova za sledeće zasedanje koje je u decembru!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.