MEDVEDEV: Moskva će odigrati važnu ulogu oko KiM

Vučić

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, sa kojim se sastao u Minksu, razgovarao o sitaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je novinarima preneo da je sa Medvedevim razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, da mu je ukazao na ne laku poziciju Srbije, na pritiske sa kojima se naša zemlja suočava, ako i o želji mnogih da Srbija prizna nezavisnost Kosova, a da zauzvrat ne dobije i nema ništa.

Medvedev je rekao da će Rusija podržavati Srbiju i da će biti uz našu zemlju, i da međunarodni poredak ne može da se menja i ruši na način kao do sada, te da će Rusija i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije, istakao je Vučić.

Predsednik je dodao da su razgovarali o još nekim konkretnim detaljima, o kojima nije mogao da govori za javnost.

Vučić je naveo i da se zahvalio Rusiji, koja je, kao i SAD, Nemačka, Francuska i Kina glasala da se Srbija skine sa “sive liste” FATF, što je, kaže, za nas važna vest.

On je istakao i da je sa Medvedevim razgovarao i o ekonomskoj saradnji, u oblasti energetiske, vojno-tehničkoj saradnji.

“Sve te stvari idu zaista dobro, u pet rečenica smo se saglasili”, rekao je Vučić i dodao da je i Medvedev zadovoljan zbog privrednog rasta koji beleži Srbija.

Vučić doneo odluku: Sprema se čišćenje lokalnih, bahatih foteljaša – nema nedodirljivih

Primetio je da i Srbija i Rusija imaju suficit u budžetu, te dodao da je Medvedev bio iznenađen kad je video kako je Srbija prošla na Londonskoj berzi.

Vučić je preneo da je Medvedev posebno insistirao na razvoju i saradnji poslovnih ljudi, da pokušamo da uvežemo što veći broj biznismena iz Srbije i Rusije i da se između njih uspostavlja saradnja.

Bilo je, kaže, reči i o saradnji u namenskoj industriji i u proizvodnji određenih vozila, jer Srbija ima potrebu za “Kamazovim” vozila, kakve u FAP-u ne možemo da proizvedemo, iako, kaže, u Priboju proizvodimo odlična vozila.

“Posebno je Medvedev insistirao na razvoju i unapređenju odnosa poslovnih ljudi jer sve ostalo u našoj sardnji ide dobro i nema prepreka i smetnji”, zaključio je Vučić.

            

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "MEDVEDEV: Moskva će odigrati važnu ulogu oko KiM"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.