Medvedev u Beogradu: Preko 5.000 policajaca, osam lokacija i 45 minuta “oči u oči”

Premijer Rusije

Dmitrij Medvedev – foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće u subotu premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva. Obilazi osam lokacija, čuva ga preko 5.000 policajaca.

Medvedev dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji, povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Prema pisanju “Večernjih novosti“, osim više od 5.000 srpskih policajaca i pripadnika tajnih službi, ruskog premijera će na oku držati i oko 30 ruskih bezbednjaka.

Kako je potvrđeno “Novostima“, bezbednost u gradu će biti podignuta na najviši nivo, a 5.000 policajaca je neophodno, pošto je planirano da Medvedev za 12 sati, koliko bi trebalo da provede u Beogradu, poseti čak osam lokacija, pa će svaka deonica biti bezbednosno servisirana celog dana.

Prva stanica ruskog premijera, nakon što sleti na Aerodrom “Nikola Tesla“, gde će ga dočekati predsednica Vlade Ana Brnabić, biće vojni aerodrom “Pukovnik pilot Milenko Pavlović“. Tu će zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije, a zatim Medvedeva čeka zgusnut raspored.

Očekuje se da ruski premijer u razgovorima sa Vučićem potvrdi podršku Srbiji u pogledu rešavanja problema Kosova i Metohije, a na dnevnom redu će biti i nekoliko bilateralnih sporazuma.

Po podne će u Palati Srbija srpski predsednik i ruski premijer razgovarati “tet-a-tet“, a potom sledi ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, u prisustvu predsednika Vučića i premijera Ruske Federacije. Planirana dužina razgovcora dvojice lidera je 45 minuta, prenele su “Novosti“.

Vučić i Medvedev će se zatim obratiti javnosti.

Medvedev će posetiti i Kalemegdan, položiti venac na spomenik “Smrt fašizmu, sloboda narodu” i pozdraviti okupljene građane.

Od 20 sati Medvedev i njegov domaćin Vučić prisustvovaće u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug/Večernje novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "Medvedev u Beogradu: Preko 5.000 policajaca, osam lokacija i 45 minuta “oči u oči”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.