MILORAD DODIK: NATO je smatrao vrhuncem svog dostignuća da dva puta bombarduje Srbe

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Državna ceremonija obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja SR Jugoslavije, ove godine održava se u Aleksincu, gradu velikog stradanja tokom NATO agresije 1999. godine.

Na skupu je govorio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao da ne smemo zaboraviti žrtve agresije. Predsednik Srpske je istakao da su Srbi naučili da oplakuju svoje najmilije koje su izgubili, ali da će uvek boleti arogancija kojom je NATO dva puta napao srpski narod.

– Teško je svima, najteže onima koji su izgubili svoje najmilije. NATO je smatrao vrhuncem svog dostignuća da dva puta bombarduje Srbe – jednom u Republici Srpskoj, jednom u Srbiji i da nam nanese gubitke – naglasio je Dodik

Predsednik Srpske je naglasio da se srpski narod u Republici Srpskoj i Srbiji se podigao, obnavio svoj nacionalni kapacitet i da ponosno ide dalje.

– Srbi danas mogu sa se ponose, jer imaju Srbiju i Republiku Srpsku – istakao je Dodik, dodavši da se srpski narod uvek borio za slobodu, da te nema slobode za Srbe bez svoje države.

Predsednik Srpske je poručio da je Republika Srpska zagledana u Srbiju.

Nemački stručnjaci tvrde: Rusija NEMA oružje koji tvrdi da ima! – VIDEO

Za 78 dana agresije, do potpisivanja Kumanovskog sporazuma, 1.150 aviona NATO pakta 12 zemalja sveta, izvršilo je 2.300 udara na vojne i civilne objekte. Korišćeno je 37.000 kasetnih bombi, zabranjenih Ženevskom konvencijom i oko 15 tona municije sa osiromašenim uranijumom.

U operaciji nazvanoj “Milosrdni anđeo” poginula su 462 vojnika, dok je stradalo više od 2.000 civila. Gotovo da nema grada u Srbiji koji se tokom 11 nedelja napada nije našao bar nekoliko puta na meti NATO bombardera. Procenjena šteta uništenih mostova, fabrika, energetskih i infrastrukturnih objekata, medijskih kuća i stambenih jedinica iznosi od 30 do 100 milijardi dolara.

“Ne možemo ni da zaboravimo ni da oprostimo”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom polaganja venca na spomenik kod bolnice “Dragiša Mišović” u Beogradu.

(Skandalozno.rs/Izvor: RTRS)

Budite prvi sa komentarom na članku "MILORAD DODIK: NATO je smatrao vrhuncem svog dostignuća da dva puta bombarduje Srbe"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.