Ministar odbrane Zoran ĐORĐEVIĆ nenajavljeno obišao VMA i šokirao se onim što je video!

Novi ministar odbrane?

Printskrin: Youtube/Министарство одбране и Војска Србије

Ministar odbrane Zoran Đorđević nenajavljeno je juče obišao Vojnomedicinsku akademiju (VMA), a stanje koje je tamo zatekao potpuno ga je šokiralo.

Da rad najuglednije zdravstvene ustanove u Srbiji nije najsjajniji, uverila se i ekipa Kurira koja je s ministrom ekskluzivno bila na licu mesta.

[adsenseyu5]

Iznenadni obilazak Đorđević je započeo od Hitne pomoći, gde je odmah konstatovao da uslovi za rad uopšte nisu dobri, na poliklinici je svih sedam šaltera za pacijente bilo zatvoreno istovremeno, a onda je naišao i na zatvorenu apoteku, koja tri dana vrši popis iako su joj rafovi skoro prazni. Obišao je i dečju kliniku, kojoj su preko potrebni novi lekari… Jedino je bio potpuno zadovoljan radom neurologije.

Ne verujući šta zatiče, u jednom trenutku je čak konstatovao i da su, po izgledu prostorija, delovi VMA „zamrznuti u vremenu“, a onda je primetio da čak ni časovnik na zidu ne radi.

– Hitna pomoć radi u katastrofalnim uslovima. Na šalterima, gde pacijenti treba da zakazuju i overavaju papire, svi su na pauzi odjednom iako je gužva u čekaonici velika. Apoteka takođe ne radi… Da li ovde ima nešto gde je sve u redu?! – upitao je on.

Đorđević je porazgovarao i sa građanima koje je zatekao na VMA, a nakon toga seo za sto sa rukovodstvom te ustanove i predložio da se što pre renoviraju prostorije Hitne pomoći, jer „ljudi koji dolaze u Hitnu zaslužuju mnogo bolji tretman“, a zatim i ostali delovi zgrade. Obećao im je podršku, ali i novac, a poruka svima na VMA bila je jasna – zasucite rukave.

U pratnji novopostavljenog v.d. načelnika VMA, pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića, ministar Đorđević je obišao dečji dispanzer, gde je sa lekarima i pacijentima razgovarao o uslovima na tom odeljenju.

[adsenseyu1]

Podrška i savet
KUPITE OPREMU KOJU NIKO NEMA

Ministar Đorđević je rukovodstvo VMA posavetovao da, kada kupuju opremu, biraju najbolju, jer „nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino“.
– Odvojili smo više novca za lekove, a dobićete i sredstva za opremu. Od opreme želim da kupimo nešto što do sada nije postojalo u Srbiji, nešto po čemu ćete se izdvojiti i što će pomoći svim ljudima. Zasucite svi rukave i dajte da uradimo nešto. Radimo reformu vojnog zdravstva, opremanje, rekonstrukciju, pa dajte predlog šta i kako da se radi – naveo je on.

Od danas novi šef
VUKOSAVLJEVIĆ NA ČELU VMA

VMA od danas ima novo rukovodstvo. Novi zastupnik načelnika VMA je pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, koji je postavljen ukazom predsednika Tomislava Nikolića. On je prethodnih 12 godina bio načelnik Klinike za očne bolesti VMA, a od 2010. je redovni profesor na Medicinskom fakultetu VMA. U čin pukovnika unapređen je 2004.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Boban Karović)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ministar odbrane Zoran ĐORĐEVIĆ nenajavljeno obišao VMA i šokirao se onim što je video!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.