Ministar policije: Otmice malog Stefana Ilića verovatno nije ni bilo!

Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas na konferenciji za novinare da je malo verovatno da je otmice uopšte bilo, komentarišući slučaj tragično stradalog Stefana Ilića.

– Istragu je otežalo to što policija nije dobila prave podatke od Stefanovog brata Uroša nije dobila tačne informacije u vezi sa otmicom, u ovom trenutku je malo verovatno da je otmice uopšte bilo.

Policija je inače angažovala ogroman broj ljudi koji su učestvovali u traganju za dečakom, a ispitano je i 20 lica koji su bili sumnjivi na osnovu inicijalne prijave otmice. Obdukcija tela je u toku i rezultati će biti poznati za par sati, nakon čega će se razmatrati eventualne krivične prijave – rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da ništa detaljnije neće pričati o slučaju kako ne bi ugrozio istragu.

Takođe je rekao da deca nisu oduzeta roditeljima, a na novinarska pitanja o tome da li su roditelji pali na poligrafu, Stefanović je rekao da to neće da komentariše, i dodao da je slučaj težak i osetljiv.

Ministar policije je ranije rekao za RTS da je telo dečaka identifikovao njegov otac i potvrdio da se radi o Stefanu Iliću.

[adsenseyu4]

Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici a policija je, odmah po prijavi počela sa opsežnom pretragom tog ali i okolnih mesta.

Policijske patrole su se nalazile na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila dok su se u potragu uključili i ronioci Žandarmerije koji su pretraživali reku Karaš.

Za dečakom se tragalo i u susednim mestima pa je tako policija i u Pančevu i Beloj Crkvi ispitivala sve koji su se dovodili u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom.

Svi graniči prelazi su bili strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i sa rumunskim kolegama, a fotografija sa opisom dečaka je bila na svim elektronskim medijima.

Prvobitna informacija je bila da je dete oteto, a pojavili su se i snimci vozila za koje se sumnjalo da je učestvovalo u otmici.

Telo dečaka pronađeno je jutros u reci Karaš.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ministar policije: Otmice malog Stefana Ilića verovatno nije ni bilo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.