MINISTARSTVO ODBRANE: Intenzivnija vojna saradnja Srbije i Kine

Kina

Foto:Printscreen/youtube

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Beogradu Li Mančangom, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Vulin je naglasio da je strateško partnerstvo Srbije i Kine svetao primer međunarodne saradnje, naglasivši da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije, a Ministarstvo odbrane daje svoj puni doprinos uspostavljenom odličnom nivou saradnje i odnosa dve prijateljske zemlje.

Vulin i Li su istakli da su lični odnosi prijateljstva i međusobnog poštovanja dvojice vrhovnih komandanata i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Kine, Si Đinpinga, dali veliki doprinos i ubrzali saradnju ministarstava odbrane dve zemlje.

Vulin je ambasadoru Liju zahvalio na pozivu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji će se održati u oktobru u Kini a koji mu je zvanično uputio ministar nacionalne odbrane Kine Vei Fenghe.

TURSKI DOKUMENT iz 15. veka otkrio istinu: Evo koliko je tada na KOSOVU bilo Srba, a koliko Albanaca!

Tokom razgovora, ministar odbrane zahvalio je na principijelnom stavu i bezrezervnoj podršci Kine Republici Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i istakao da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku uz potpunu posvećenost vojnoj neutralnosti.

(Skandalozno.rs/Izvor: Politika)

Budite prvi sa komentarom na članku "MINISTARSTVO ODBRANE: Intenzivnija vojna saradnja Srbije i Kine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.