Miroslav Lazanski otkriva: Ovo je pravi cilj napada ROSU na sever Kosova!

Selfi

ROSU – foto: Printscreen

Novinar “Politike” Miroslav Lazanski je na Dnevniku RTS-a komentarisao današnji upad albanskih specijalnih jedinica na sever Kosova i hapšenja Srba.

Na pitanje kakav razvoj situacije očekuje, Lazanski je ukazao da je ključno pitanje šta će biti sa Srbima koji su uhapšeni.

– Pretpostavljam da će se snage ROSU povući, ali je pravo pitanje šta će biti sa uhapšenim Srbima. Vidim da se Eurofor i Kfor izvlače iz svega pričom da je to samo specijalna akcija policije – rekao je Lazanski, pa dodao:

– Mi smo već rekli da ne možemo da pređemo preko nasilja, vidim da ima povređenih, a nasilje je i probijanje barikade. Ključno je pitanje da li će Priština ići na radikalizaciju nasilja. Ljudi koji žive na severu Kosova su najviše pogođeni ovim nasilnim činovima, i kada doživljavaju ovakve stvari, to rezultira iseljavanjem.

Lazanski je za kraj prokomentarisao podršku Zapada za poteze Prištine.

– Čak ni na Zapadu više nisu uz Prištinu po tom pitanju. To je pokazatelj jedne velike nervoze u Prištini, njima se žuri i svesni su da im vreme ističe. Stvar oko Kosova se jako ubrzava – rekao je Lazanski, pa dodao:

– To je pokušaj da se mi naviknemo na njihove upade na sever! Ja sam to već uporedio sa situacijom arapsko-izraelskog rata, kada su Egipćani simulirali prelaz Sueckog kanala, “uljuljkali” Izraelce, da bi na kraju stvarno prešli kanal i napali Izrael.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

1 komentar na "Miroslav Lazanski otkriva: Ovo je pravi cilj napada ROSU na sever Kosova!"

  1. I ti si postao tele

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.