MISTERIJA U DOBOJSKOJ BOLNICI: Izgledao je kao BESKUĆNIK, a kada je umro lekari su se ZAPREPASTILI otvorivši njegovu torbicu

VIP ili ne?

foto: pixabay.com

Smrt pacijenta Jove Ćulibrka (68) iz Dervente digla je na noge dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” jer je u njegovoj torbici nakon što je preminuo pronađeno, kako se nezvanično saznaje, oko 70.000 KM, a koje trenutno nemaju kome da predaju jer nije bio oženjen i nema bližu porodicu.

– Pacijent je imao kod sebe torbicu, one muške torbice, kako se zovu… Tu je sve bilo u koverti, novac i štedna knjižica. To su ipak privatne stvari, ne bih pričala o detaljima, koliko čega – rekla je za Nezavisne dr Rada Stjepanović.

Ćulibrk je proteklog vikenda umro na Odeljenju pulmologije, gde je primljen 30. oktobra, a po dolasku u bolnicu ostavio je broj telefona svoje komšinice u Derventi, koja je obaveštena o njegovoj smrti.

[adsenseyu5]

– Pacijent je sam, neoženjen. Mi smo kontaktirali onoga koga je on ostavio u proceduri. Napisao je broj telefona komšinice. Ja sam nju lično kontaktirala i ona je rekla da on ima valjda polubraću. Međutim, zasad se niko nije pojavio – kaže dr Stjepanović te ističe da je pronađeni novac predat u Upravu bolnice.

Preminuli pacijent, koji je inače rođen u Bosanskom Petrovcu, a po zanimanju je bio rudarski inženjer, nije imao zdravstveno osiguranje, a po dolasku u bolnicu je prijavio samo deo novca i mobilni telefon.

– Pacijent se kod nas pojavio u takvom stanju skoro kao da je beskućnik, kada je došao na prijem. Zapušten, baš ono na prvi pogled kao nekakav beskućnik – priča Spomenka Đuranović, glavna sestra Odeljenja.

Misterija koja traje: Tajna „pacifičke Atlantide“, napuštenog „ostrva duhova“ – VIDEO

Ona je u razgovoru s njim pokušala da nađe način na koji će izmiriti troškove lečenja s obzirom na to da nije bio osiguran.

– On je rekao da ima kod sebe nešto novca i po nekoj mojoj slobodnoj proceni to bi bilo to da pokrije troškove lečenja – kaže Đuranovićeva, te dodaje da Ćulibrka za vrijeme boravka u bolnici niko nije posetio.

S obzirom na to da zvanično nema bližih srodnika, bolnica je kontaktirala derventski Centar za socijalni rad, koji će preuzeti telo i organizovati sahranu, dok bi policija trebala da preuzme novac i uđe u trag naslednicima.

Ovo nije prvi put da među stvarima umrlih pacijenata u bolnici pronađu novac i dragocenosti, koje oni ponesu sa sobom, a ne prijave i ostave ih, poput jednog pacijenta u čarapama ili skrivenim džepovima.

[adsenseyu1]

– Imali smo skoro slučaj, pre nekoliko meseci, pacijenta iz Australije, koji je preminuo. Međutim, bila je tu porodica, bila je sestra, isto tako bila je neka veća količina novca koja je uredno predata, obaveze su izmirene prema nama, jer ni taj pacijent isto nije imao osiguranje – navodi Đuranovićeva.

Ona dodaje da pacijenti prilikom dolaska u bolnicu imaju obavezu da prijave novac koji imaju kod sebe i za isti odgovara Uprava ove zdravstvene ustanove, dok za novac i dragocenosti koje ne prijave ne snose nikakvu odgovornost. Ukoliko pacijent umre, sve što se kod njega pronađe predaje se srodnicima.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/Izvor: Nezavisne.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "MISTERIJA U DOBOJSKOJ BOLNICI: Izgledao je kao BESKUĆNIK, a kada je umro lekari su se ZAPREPASTILI otvorivši njegovu torbicu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.