MITROPOLIT AMFILOHIJE: Ko stavi glavu Lazara na referendum taj nema pameti!

Intervju

foto: „Medija centar Beograd“

On je u Gračanici, na obležavanju Vidovdana, naglasio da odreći se Kosova, ili ga stavljati na referendum ili deliti, „može samo onaj koji se vraća sultanu Muratu i koji pokušava da gradi na Muratovom nasilju budućnost svoju, i drugih koji žive na ovim prostorima po Božjem znamenju“.

„Oni koji ne znaju šta je Kosovo, oni pronose priče, hoće da dele Kosovo. Podeliti Kosovo znači podeliti ćivot Svetoga kralja dečanskog, rasparčati kralja dečanskoga i njegove svete mošti. To znači takođe deliti mošti svetih arhiepiskopa pećkih i svetinje koje sijaju ovde kroz vekove i sijaće do kraja sveta i veka. Ima i onih koji bi hteli da stave Kosovo, kosovsku grobnicu, kosovski zavet na referendum.

Staviti na referendum glavu Lazarevu može samo neko ko nema razuma, nema pameti, nema znanja, ni mudrosti, jer Kosovo je glava Lazareva, a njegovo telo je u Ravanici. Ovaj drugi deo Srbije to je telo Lazarevo. Odreći se glave Lazareve, to znači ostati bezglav, odreći se samog sebe i svog bića, svog zvanja istorijskog, građenja svoje budućnosti na tom krajeugaonom kamenu, na živonosnom grobu Hristovom, na kom je sagrađena i gradi se sva istorija„ rekao je Amfilohije.

On je poručio i da je „tiranija bila kroz vekove na ovim prostorima, ali niko nikada od naroda ni kad je ostajao, ni kad je bežao sa ovih prostora, nije delio KiM, nije stavljao na referendum KiM, nije stavljao na referendum biće svoje, sudbinu svoju, zvanje pred Bogom, ljudima i istorijom“.

TAČI nastavlja sa provokacijama: Hašimov sin podelio fotografiju sa ocem koja će RAZBESNETI srpsku javnost! – FOTO

Pored Amfilohija, koji je zajedno sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem i sveštenstvom služio liturgiju na Vidovdan, prisustvovali su joj, uz veliki broj vernika, američki komandant u „Bondstilu“ Jovan Dučić, gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović, kao i slavonski i budimljansko-nikšićki episkopi Jovan Ćulibrk i Joanikije Mićović

(Skandalozno.rs/Pravda.rs/Izvor: IN4S)

1 komentar na "MITROPOLIT AMFILOHIJE: Ko stavi glavu Lazara na referendum taj nema pameti!"

  1. Sta ce Srbiji Ustav kad ga ne postuje Prwedsednik drzave. Da l;i ce ikad da odgovara neko za svoje grehe u zivotu?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.