MONSTRUOZNO UBISTVO SRBINA U SLACBURGU: Vezan, zlostavljan pa mu slomljen grkljan (INFO)

ubistvo

Foto:Printscreen/fejsbuk/Aleksandar Aki Marković

Na početku suđenja za brutalno ubistvo 30-godišnjeg Srbina Aleksandra Akija Markovića (30) u Salcburgu koje se dogodilo u julu 2016, dvojica optuženih devetnaestogodišnjih Sirijaca delimično su priznali zločin.

Prvooptuženi, kome je priznato pravo na azil priznao je da je Aleksandra “davio specijalnim zahvatom sve dok nije izdahnuo”. On, međutim, poriče da mu je bila namera da ga ubije i tvrdi da nije znao da pomenuti zahvat može da izazove njegovu smrt.

Kako se navodi u optužnici, prvooptuženi je devetog jula 2016. toliko dugo davio 30-godišnjeg Srbina u njegovom stanu u Salcburgu da mu je slomio grkljan, izazvavši njegovu smrt.

[adsenseyu5]

Njegov zemljak, optužen je samo za tešku krađu. Prema rečima njegovog branioca Georga Cehbauera, on priznaje da je planirao da opljačka Srbina.

Advokat je, međutim, istakao da je njegov klijent u trenutku napada bio pod jakim dejstvom alkohola. Budući da je popio celu flašu votke i nekoliko piva, imao je “najmanje tri promila” alkohola u krvi, te je, samim tim, bio u neuračunljiv.

I jednom i drugom optuženom preti kazna od 15 godina zatvora.

Stravični detalji zlostavljanja uznemirili austrijsku, ali i srpsku javnost

Osumnjičeni za ubistvo su brutalno zlostavljali Srbina u nameri a ga ubiju. Ubijenog su vezali za ruke i noge, zadavili a zatim i ostavili ga u kadi.

Neverovatna je činjenica da su ubice u momentu hapšenja bili su u odeći žrtve, koju su ukrali iz stana.

– “Ionako je oprana” – hladno su odgovorile ubice, kada su ih policajci pitali zašto su obukli odeću ubijenog Markovića.

U istrazi austrijske policije utvrđeno je da su osumnjičeni, od kojih je jedan podneo i zahtev za azil, planirale zločin. Markovića su upoznali na železničkoj stanici, gde je naplaćivao toalet. Policija je navela da je Marković imao običaj da poznanike sa stanice odvede u svoj stan u Elizabetštrasu.

Ta poseta ubicama je dala ideju, da odu još jednom u stan, ubiju i opljačkaju Markovića. Na obližnjoj benzinskoj pumpi kupili su rukavice i lepljivu traku, što govori o planiranom zločinu.

Kaišem su mu vezali noge, i tako vezanog su ga udarali i šutirali da bi im rekao pin kod svoje kartice. Na kraju, jedan ubica je Markovića davio do smrti, što je i priznao na saslušanju u policiji, rečeno je nemačkim medijima u policiji neposredno nakon zločina.

[adsenseyu1]

Da bi prikrili zločin i sprali tragove, telo ubijenog su stavili u kadu i sipali deterdžent, šampon, gel za tuširanje. Međutim, čep je propuštao vodu, pa je telo bilo u praznoj kadi, kada je policija, po pozivu oca ubijenog, došla u stan.

– “U stanu su izvršili premetačinu, sve stvari su povadili. U kesu za đubre stavili su odeću, obuću, brijač, fen za kosu i dva mobilna telefona ubijenog” – rekao je pukovnik Karl-Hajnc Praher.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/Izvor:www.salzburg.com / M.A.)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "MONSTRUOZNO UBISTVO SRBINA U SLACBURGU: Vezan, zlostavljan pa mu slomljen grkljan (INFO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.