MOSKVA ZAGRMELA ZBOG SRBIJE! Priština započinje trgovinski RAT, MORATE HITNO DA URADITE OVO

Rusija

Foto: printscreen/youtube

Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze proistekle iz sporazuma o slobodnoj trgovini, odlučilo da uvede takse od 100 procenata na robu iz Srbije i BiH, prenela je agencija Taš.

– Ovde se radi zapravo o tome da Priština započinje trgovinski rat u skladu sa politikom etničkog čišćenja, s obzirom da srpsko stanovništvo u pokrajini zavisi u velikoj meri od robe iz centralnog dela Srbije – ističe rusko MInistarstvo.

– Primetno je da Priština ne krije činjenicu da je to osveta za prethodni poraz kada je Generalna skupština Interpola odbacila zahtev da Kosovo uđe u tu organizaciju – dodaje se u saopštenju.

LUKAŠENKO: Moskva će Belorusiji dati svako oružje

– EU kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine mora da utiče na kosovske vlasti i postigne trenutno ukidanje te ilegalne odluke koja donosi ozbiljno pogoršanje situacije na Balkanu – naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Moskva opisuje provokaciju Prištine kao još jedan znak nevažeće kosovske državnosti.

– Deset zemalja su već povukle svoju odluku o priznanju kosovske nezavisnosti – navelo je Ministarstvo.

– Mi ukazujemo na uzdržan odgovor Beograda na ovaj razvoj događaja i želju da se tenzije smanje – zaključilo je rusko MInistarstvo spoljnih poslova.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "MOSKVA ZAGRMELA ZBOG SRBIJE! Priština započinje trgovinski RAT, MORATE HITNO DA URADITE OVO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.