MUK: Strani ambasadori u Palati Srbija odgledali 7-minutni film o užasima pogroma 17. marta 2004. – VIDEO

Intervju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u Palati Srbija pred 80 stranih diplomata govorio o razaranju srpskih svetinja na Kosmetu i pogromu koji je srpski narod preživeo i preživljava još od 1999. godine.

Povodom bitke Srbije da po svaku cenu spreči prijem Kosova u Unesko, na kojem insistiraju vlasti u Prištini, predsednik Republike je stranim ambasadorima prikazao 7-minutni film o užasima pogroma 17. marta 2004. kada su albanski ekstremisti pred sobom uništavali sve što je srpsko i uzeli 10 srpskih duša.

http://twitter.com/skljuc/status/654955963020128256/photo/1

[adsenseyu1]

Film je ostavio snažan utisak u sali Palate Srbija.

Obraćajući se diplomatama, šef države je rekao i sledeće: “Zamislite da se u vašim zemljama najdraža kulturna baština preda u ruke nekome ko je nije stvarao i ko je u bezbroj navrata pokušavao da je satre. To bi bilo isto kao da ste vuku dali jagnje na čuvanje.”

http://twitter.com/predsednikrs/status/654954865253359616/photo/1

Nikolić je, na kraju, ambasadorima poručio da srpsko nasleđe na Kosmetu ne pripada nijednom vremenu i nijednoj generaciji, već svima i zauvek.

[adsenseyu1]

“Ono pripada čovečanstvu”, poručio je Nikolić i citirao reči profesora umetnosti i arhitekture na Univerzitetu Prinston profesora Slobodana Ćurčića:”Nije važno da li ste Albanac ili Srbin. Ove crkve i manastiri pripadaju svima, one su deo evropskog nasleđa. Trebalo bi da se ljutimo zbog toga onoliko koliko bismo se naljutili kada bi Francuzi uništili Mona Lizu”.

Ovako je izgledao pogrom na Kosovu.

(tanjug, kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "MUK: Strani ambasadori u Palati Srbija odgledali 7-minutni film o užasima pogroma 17. marta 2004. – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.