MUŠKARAC U DRUGOM STANJU: Britanac objavio da je TRUDAN

trudan

Foto: Fejsbuk

Dvadesetogodišnji mladić iz Glostera prvi je muškarac u Britaniji koji je objavio da je u drugom stanju.

Hajden Kros, koji je rođen kao devojčica, već tri godine živi kao muškarac, ali je odlučio da rodi dete pre nego što se podvrgne operaciji promene pola.

[adsenseyu5]

On je zakonski priznat kao muškarac i već prima hormonsku terapiju, a odlučio da rodi dete odmah kako ne bi morao da odlaže operaciju. Budući tata, koji je našao davaoca sperme na Fejsbuku, sada je u četvrtom mesecu trudnoće.

On se obratio britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi kako bi saznao da li njegove jajne ćelije mogu da se zamrznu pre nego što se podvrgne operaciji potpune promene pola, ali je njegov zahtev odbijen.

Nakon što se porodi, hirurški će mu biti odstranjene dojke i jajnici.

Budući otac je u nedelju izjavio za “San” da se raduje što će postati otac, ali da mu pojedine fizičke promene u trudnoći pričinjavaju teškoće. “Obradovao sam se, ali sam takođe znao da će to usporiti promenu pola”, rekao je on.

“Nositi dete u utrobi je nešto što se vezuje za žene i u suprotnosti je sa osećajima u mom telu”, kaže on. “Želeo sam dete sada kako bih promenio pol pre nego što ostarim.”

[adsenseyu1]

Godine 2008, Amerikanac Tomas Biti postao je prvi muškarac na svetu koji je objavio da je trudan. Hajden kaže da će svom detetu reći da je promenio pol.

“Mislim da ću mu reći zato što ima pravo da to zna. Vaspitavaću dete u okruženju u kome transseksualnost nije ništa neobično, pa verujem da to neće biti problem”, kaže Hajden. “Transseksualnost je uobičajena pojava u našoj generaciji.”

(Skandalozno.rs/Blic.rs /Izvor:metro.co.uk / M.A.)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "MUŠKARAC U DRUGOM STANJU: Britanac objavio da je TRUDAN"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.