NA DNEVNOM REDU KONTRAMERE PRIŠTINI: Sastanak u Palati Srbija sa političkim predstavnicima Srba sa KiM

predsednik

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas s političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovaće i direktor Kancelarije Vlade Sebije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je ranije najavio da će tema sastanka biti koraci koji će biti preduzeti u dogovoru izabranih predstavnika srpskog naroda i predstavnika institucija Srbije.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije, najavila je Pres služba predsednika.

Marko Đurić najavio je u ponedeljak, dan pošto su kandidati Srpske liste odneli ubedljive pobede na izborima za gradonačelnike sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije, da će na sastaku biti reči i o mogućim kontramerama protiv Prištine, budući da je prošlo šest meseci od kada je Priština uvela takse od 100 odsto na srpsku robu.

Amerika sručila na Asanža 17 novih optužbi, preti mu 170 godina robije

Nakon tog poteza prištinskih vlasti, koji je osudila i međunarodna zajednica, predstavnici Srpske liste izašli su iz svih institucija na Kosmetu, a prekinut je i dijalog u Briselu.

“Sve će biti detaljno i temeljno razmotreno”, rekao je tada Đurić.

       

(Skandalozno.rs/iizvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "NA DNEVNOM REDU KONTRAMERE PRIŠTINI: Sastanak u Palati Srbija sa političkim predstavnicima Srba sa KiM"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.