Na koga je mislio Sergej Lavrov: “Rusija će sprečiti terorizam i na teritoriji svojih saveznika!”

Ilustracija

Moskva će preduzeti sve korake kako bi se izborila sa terorizmom i protiv njegovog širenja, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Mi ćemo uraditi sve kako bismo suzbili pretnju od terorizma i njegovo potencijalno širenje po svetu, pre svega na teritoriji Rusije, ali i naših saveznika“ rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Minsku nakon susreta sa svojim beloruskim kolegom.

On veruje da će Rusija ostvariti željeni rezultat i povećati napore za pronalazak političkog rešenja u konfliktima na Bliskom istoku i severu Afrike, prenosi Sputnjik.

„Povećaćemo napore kako bismo pronašli političko rešenje u Siriji, Jemenu i Libiji i nastavićemo da pružamo neophodnu podršku kako bismo uticali na stabilizaciju situacije i u drugim regionima, uključujući i Irak“, dodao je Lavrov.

Ruski ministar je takođe izrazio nadu da će naredni susret u Parizu biti od velikog značaja kako bi se pronašlo rešenje za situaciju u Siriji.

Istovremeno, ministar inostranih poslova Belorusije Vladimir Makej podržao je operacije ruske avijacije u Siriji rekavši da u potpunosti odgovaraju normama međunarodnog prava.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Na koga je mislio Sergej Lavrov: “Rusija će sprečiti terorizam i na teritoriji svojih saveznika!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.