Na Kosmetu britanske obaveštajne službe vršljaju po terenu

Kosovo

Severna Mitrovica – foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Upozorenje britanskog MIP zabrinulo naše žitelje na Kosmetu. Javna je tajna da na Kosmetu britanske obaveštajne službe vršljaju po terenu, kažu Srbi sa KiM.

Upozorenje koje je pre nekoliko dana britansko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo svojim državljanima, da ne putuju na sever Kosmeta, odnosno u Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i severni deo Kosovske Mitrovice, zabrinulo je žitelje ovih srpskih sredina.

Ocenjujući da je ovaj deo KiM najbezbedniji, sagovornici ističu bojazan da iza pomenutog upozorenja stoje saznanja o jednostranim akcijama kosovskih institucija, koje bi dovele do eventualnog nasilja, i opominju da to treba shvatiti ozbiljno.

Javna je tajna da na Kosmetu britanske obaveštajne službe vršljaju po terenu. Zato postoji bojazan da u saradnji sa kosovskim institucijama možda čak i pripremaju jednostrane akcije, poput upada albanskih specijalaca na sever – kažu Srbi sa KiM, i dodaju da upozorenje dolazi uoči pretnji kosovskih političara da će zauzeti „Trepču“.

Od sutra velika akcija saobraćajne policije: Evo šta će i gde strogo kontrolisati

Sagovornici podsećaju da su slična upozorenja uputile i SAD svojim građanima, posle povratka na KiM albanskih pripadnika islamske države koji su učestvovali u borbama na ratištima Sirije i Iraka.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo, koji je u petak posetio opštinu Štrpce, kazao je da se nedavno susreo sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, da je prošetao Severnom Mitrovicom i da se osećao bezbedno.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intrermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Na Kosmetu britanske obaveštajne službe vršljaju po terenu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.