NAGRADAMA PROTIV SIVE EKONOMIJE: Ako planirate da SKUPLJATE RAČUNE ovo su ODLIČNE NOVOSTI!

račun

Foto: printscreen/youtube

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila zaključak da se i ove godine organizuje nagradna igra sa fiskalnim računa i slipovima “Uzmi račun i pobedi”.

Borba protiv sive ekonomije jedan je ekonomskih prioriteta Vlade, a organizacija nagradne igre je jedna od važnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Imajući u vidu veliki uspeh prvog kruga, u kojem je prema istraživanju NALED-a učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa, Vlada je usvojila zaključak o organizovanju novog ciklusa nagradne igre, jer je ocenjeno da je rekordni odziv značajno doprineo jačanju poreske kulture građana i privrede i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva.

Priređivač novog ciklusa biće Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

Novost je da će nagradni fond “Uzmi račun i pobedi 2018” biće značajno vredniji nego prošle godine i sastojaće se od većeg broja automobila i stanova koji će biti dodeljeni učesnicima u nagradnoj igri tokom javnog izvlačenja.

Ovaj bahati vozač je presekao državnu kolonu Dagestana i žestoko zažalio zbog toga – VIDEO

Pored jačanja svesti građana o gubicima koje svi građani Srbije trpe usled sive ekonomije, prvi ciklus imao je i značajne fiskalne efekte.

Tokom tri meseca nagradne igre, evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana je za čak 33 odsto kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija najzastupljenija, a poreski inspektori registrovali su za četvrtinu manje prekršaja u izdavanju fiskalnih računa.

U istom periodu zabeležen je rast bezgotovinskih transakcija za 18,5 odsto, navedeno je u saopštenju.

(Skandalozno.rs/Izvor: RTS, agencije)

Budite prvi sa komentarom na članku "NAGRADAMA PROTIV SIVE EKONOMIJE: Ako planirate da SKUPLJATE RAČUNE ovo su ODLIČNE NOVOSTI!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.