NAJAVILI PROTEST: Malinari prete da seku sebi prste zbog niske otkupne cene

Niska cena

foto-ilustracija: pixabay.com

Predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović izjavio je danas da će članovi Upravnog odbora tog udruženja sutra, u pet minuta do 12 sati, započeti štrajk glađu zbog niske otkupne cene maline.

Radović je genciji Beta rekao da najveći otkupljivači nude od 140 do 150 dinara po kilogramu maline, iako je Komisija pri Nacionalnom savetu za malinu izračunala da je najniža proizvođačka cena bez zarade i troškova prevoza 173 dinara po kilogramu.

– Najveći otkupljivači, hladnjače Sirogojno kompani i “Stanić”, ucenjuju nas i nude otkup ispod cene koštanja, a izvozom tog istog voća debelo zarađuju i bogate se na muci seljaka – rekao je Radović.

Proizvođači su, prema njegovim rečima, nezadovoljni što se Ministarstvo trgovine nije uključilo u rešavanje tog problema, niti su na više poziva na razgovor reagovali predsednik države Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Radović kaže da su proizvođači očajni i da pojedini prete da će seći prste u znak protesta. 

Aleksandar Vučić: Srbija kupila 18 sistema mistral sa ukupno 50 raketa

– Tri godine radimo sa gubicima, dok se trgovci bogate. U brdsko-planinskom kraju nemamo čime da se bavimo osim proizvodnjom krompira, stočarstvom i proizvodnjom malina. Ostaje nam jedino da dignemo ruke od svega i tražimo način za iseljenje – rekao je Radović.

Istakao je da “u ovoj zemlji postoje samo bogati i beda i da se od poštenog rada ne može živeti”.

             

(Skandalozno.rs/Izvor: beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "NAJAVILI PROTEST: Malinari prete da seku sebi prste zbog niske otkupne cene"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.