NAJPOZNATIJI ALBANSKI LOBISTA U SAD STIGAO NA KOSOVO: Srbiji odmah stigla oštra poruka!

EU

foto: AP/Visar Kryeziu

Predsednik Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji razgovarao sa kongresmenom Eliot Endželom, koji je najpoznatiji albanski lobista u SAD.

Tokom ovog sastanka, kako piše u saopštenju, razgovarali su o bliskoj saradnji između Prištine i Vašingtona, političkim dešavanjima, jačanju međunarodnog subjektiviteta tzv. Kosova, američkoj podršci u ovom procesu i evroatlantskoj perspektivi.

Veselji je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio kongresmenu Endželu na njegovoj dugoj posvećenosti koju je pružao Kosovu.

Kongresmen je rekao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Kosovo u svim procesima koji su pred njim.

Endžel je rekao da Evropska unija treba da preduzme brze korake ka liberalizaciji viznog režima za građane Kosova i da radi zajedno sa Kosovom u procesu evrointegracija.

On je takođe rekao da Srbija treba da prizna nezavisnu i suverenu državu Kosovo, navodi se u saopštenju Skupštine tzv. Kosova.

Sergej Trifunović osuo paljbu po organizatorima protesta “1 od 5 miliona”

Na ovom sastanku, takođe su govorili o inicijativi Veseljija, koji je poznat kao „Gospodar Kosova“, za uspostavljanje suda o „genocidu i zločinima koje je Srbija počinila na Kosovu“.

Endžel je rekao da kriminalci moraju odgovoriti za sve zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu.

                  

(Skandalozno.rs/izvor: intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "NAJPOZNATIJI ALBANSKI LOBISTA U SAD STIGAO NA KOSOVO: Srbiji odmah stigla oštra poruka!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.