Nakon inicijative da se muslimanima za određeno vreme zabrani useljavanje u SAD, rejting milijardera Trampa naglo skočio!

Rast popularnosti

Najnovije, prave sondaže među Amerikancima koji glasaju za Republikansku partiju pokazale su da milijarder Donald Tramp ne samo da nije počeo da gubi podršku, nego da stoji bolje nego ikad do sada.

Istraživanje stručnjaka Univerziteta Monmut iz Nju Džersija – obavljeno da „opšteameričkom uzorku“ – pokazalo je, naime, da je trenutno 41 odsto republikanaca spreman da glasa za Trampa (u oktobru je takvih bilo 28 odsto)!

Na drugom mestu je senator iz Teksasa Ted Kruz sa 14 odsto podrške, a na trećem senator sa Floride Mark Rubio sa 10 odsto.

Četvrti je bivši neurohirurg Ben Karson sa 9 odsto, a peti bivši guverner Floride Džeb Buš sa beznadežnih 3 odsto.

Ovaj nagli skok popularnosti Trampa došao je nakon njegove inicijative da se muslimanima za određeno vreme zabrani useljavanje u SAD. Za to ga je kritikovao ceo Zapad, a on je – uzleteo.

Šef istraživanja Patrik Mjurej objasnio je: „Trampu takvi skandali nimalo ne smetaju. Što više izgovori takvih stvari – to više ljudi privlači na svoju stranu!“

Republikanci će svog kandidata za predsednika SAD zvanično odrediti u julu naredne godine u Klivlendu.

(fakti.org)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nakon inicijative da se muslimanima za određeno vreme zabrani useljavanje u SAD, rejting milijardera Trampa naglo skočio!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.