Napeto: Federika Mogerini nervozno napustila sastanak zbog izjave Ramuša Haradinaja?

Reakcija

foto: AP/Tanjug

Evropska unija (EU) danas je otkazala zakazanu konferenciju za štampu sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koja je trebalo da bude održana posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, javlja Radio slobodna Evropa (RSE), a Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Federike Mogerini, je kao razlog navela “agendu”.

Prema izvorima RSE, koji su prisustvovali sastanaku, atmosfera je od samog početka bila napeta, a kulminirala je kada je Haradinaj, navodno, insistirao na jačem angažovanju Sjedinjenih Država u dijalogu.

“Ona (Federika Mogerini) je ovo uzela lično i nervozno napustila sastanak i nije se više vratila”, rekao je izvor za RSE.

[adsenseyu5]

Konferencija za štampu je deo dnevnog reda kada se jednom godišnje održava Savet za stabilizaciju i pridruživanje.

To je bio slučaj u četvrtak sa Srbijom ili u sredu sa Albanijom, kao i u ranije sa drugim državama regiona, podseća RSE.

Inače, na zvaničnom Tviter nalogu Maje Kocijančič, portparolke Mogerinijeve, nema nijednog tvita o današnjem sastanku s Haradinajem, varnicama, ali ni objašnjenja o otkazivanju zajedničke konferencije.

[adsenseyu1]

Štaviše, na njenom Tviteru dominiraju postovi sa slikama najviših zvaničnika Srbije – predsednika Vučića i premijerke Brnabić, koji su prethodnih dana razgovarali s Mogerinijevom u Briselu o dijalogu s Prištinom.

(Skandalozno.rs, Izvor; kurir.rs, Fonet)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Napeto: Federika Mogerini nervozno napustila sastanak zbog izjave Ramuša Haradinaja?"

  1. Не видим да је нешто тако напето или сам глуп…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.