“NAŠLO SE PET BUDALA I ONI DONOSE PRESUDE” Vojislav Šešelj ogorčen zbog presude Karadžiću

SRS

Foto: printscreen/youtube

Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

– Ovo je skandalozna presuda u kontinuitetu sa većinom drugim presudima Haškaog tribunala zasnovana na lažnim optužbama bez dokaza. Pogotovo je skandalozan taj deo koji se odnosi na navodno izvođenje genocida u Srebrenici. Apsolutno nijedan jedino dokaz nema, ali našlo se pet budala i oni donose presude i šta im sad možemo – rekao je Šešelj.

Podsetimo, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Karadžićeva ćerka o presudi: Stav sudija i rezultat glasanja od 3:2 sve govori!

Karadžićeva ćerka Sonja Karadžić Jovičević, pratila je televizijski prenos iz Haškog tribunala u svom domu na Palama. Svega nekoliko minuta posle izricanja presude, samo je šturo prokomentarisala odluku sudskog veća

– Zaista nemam šta da vam kažem. Stav sudija i rezultat glasanja od tri prema dva – sve govori – kazala je Karadžićeva.

NEMAČKI MEDIJI: Šta to Amerikanci rade u našoj zemlji?

Podsetimo, Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je u sredu, 20. marta, na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti kršenja zakona i običaja ratovanja.

(Skandalozno.rs/Izvor: Informer, Večernje novosti)

1 komentar na "“NAŠLO SE PET BUDALA I ONI DONOSE PRESUDE” Vojislav Šešelj ogorčen zbog presude Karadžiću"

  1. e to je sad poenta svega dasu tebe oslobodfili a prave srbe zarvorili.to je dokaz da si im potrebiti u srbiji za uništenje srbstva

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.