NATO formirao antiruski korpus: Snage za brza dejstva činiće 25 hiljada vojnika spremnih za munjevito raspoređivanje!

Formiran antiruski korpus

Lideri zemalja NATO dogovorili su se o formiranju interventnih snaga čiji će zadatak biti pariranje „ruskoj opasnosti“ – saopštio je odlazeći generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

Pritom je precizirao: „Snage za brza dejstva činiće više hiljada vojnika spremnih za munjevito raspoređivanje“.

Rasmusen je dodao da će NATO obezbediti svoje dugotrajno prisustvo „na moru, u nebu i na zemlji u istočnom delu alijanse“. To prisustvo će biti obezbeđivano na „rotacionoj osnovi“.

Prema njegovim rečima, ove svojevrsne antiruske snage činiće vojne grupe zemalja članica koje su već sada u stalnoj borbenoj pripravnosti.

U njihovom sastavu biće kopnene jedinice, vazduhoplovne i pomorske a brojaće ukupno – do 25.000 vojnika i oficira.

Pre Rasmusenovog nastupa, britanski premijer Dejvid Kameron je objavio da će njegova zemlja antiruskom korpusu staviti na raspolaganje 3.500 vojnika.

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je da će pojačati američko vojno prisustvo u baltičkim zemljama i da će, pored ostalog, jedna avio-jedinica biti upućena u Estoniju.

(Fakti)

1 komentar na "NATO formirao antiruski korpus: Snage za brza dejstva činiće 25 hiljada vojnika spremnih za munjevito raspoređivanje!"

  1. Pa ovo da nije smesno, bilo bi tuzno. NATO je formirao vojnu jedinicu od 25000 vojnika, i misli sa time da naudi Rusiji. Rusija ima 10 MILIONA VOJNIKA, i ona ce samleti tih 25000 vojnika. Hitler je pao u Moskvu sa svojih 4 000 000 vojnika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.