NATO ŠIRI BONDSTIL: Amerikanci na Kosovu prave pistu za bombardere i jurišne helikoptere

vojska

Foto montaža: Dnevne.rs/Pixabay/Instagram

Amerikanci šire Bondstil i prave pistu sa koje će moći da poleću lovci i bombarderi. Vojna baza sagrađena 1999. godine proširena je za 100 hektara, a posebno je zanimljivo što je to zemljište pripadalo Srbima, koji su u međuvremenu prognani.

Sada se tajni američki grad, najveći na evropskom tlu, prostire na više od 500 hektara u okviru atara sela Sojevo, iz kog su Srbi svi do jednog isterani 1999. godine i nikada za korišćenje te zemlje nisu dobili ni dinara.

Izvori iz obaveštajnih struktura objašnjavaju da do pre izvesnog vremena Amerikanci nisu ni pomišljali da prave pistu u Bondstilu, ali da se sve promenilo nakon zahlađenja odnosa sa Rusijom i jačanja otpora koje izaziva širenje NATO na istok.

Urednik specijalizovanog avioportala Tango siks Petar Vojinović navodi da se informacija o gradnji piste ne može dugo čuvati kao tajna.

– Bondstil ne može da postane Avijano jer nema interesa da se pravi baza tog ranga na fizički maloj razdaljini. Amerikancima je bitno da postoji baza odakle će poleteti i sletati jurišni helikopteri, a u Bondstil već sleću transportne letelice, kojima za to prava pista i ne treba.

Američka ambasada u Sarajevu: Aludiranje na rat je neprihvatljivo!

-Ako se već radi nova pista, to će se ubrzo saznati jer je u pitanju ogromna građevinska operacija, koja se ne može sakriti – kaže Vojinović.

(Skandalozno.rs/Izvor: srpski telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "NATO ŠIRI BONDSTIL: Amerikanci na Kosovu prave pistu za bombardere i jurišne helikoptere"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.