NE KREĆITE U OVE DANE NA PUT: Posebno je jedan datum NAJGORI ZA PUTOVANJE u godini

Advertisement

gužva

Foto: Printscreen/instagram

Ukoliko krećete na letovanje, izbegavajte petak popodne kada većina posle posla polazi na put i nedelju predveče, dan kada se najčešće odlučuju za povratak, pa su i gužve najveće, kao i kada su smene turista 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

“Crni” 10. avgust

– U poslednjih deset godina, statistika pokazuje da je 10. avgust dan kada je najviše intervencija na putu po pozivu vozača, kada su najveće gužve na naplatnim rampama, kao i graničnim prelazima – kaže Vesna Barbulović iz Auto moto saveza Srbije (AMSS).

Subotom najviše saobraćajnih nesreća

Iako svako ko iole to može izbegava petak popodne za polazak na put i nedelju za vraćanje, ni subotom kada su najmanje gužve, ne bi trebalo biti opušten u vožnji.

Tog dana su naime događa najviše saobraćajnih nesreća i to sa smrtnim ishodom.

[adsenseyu5]

Noću nesreće sa katastrofalnim posledicama

Slično je i kada je reč o noćnom putovanju. Tada je međutim najmanje zabeleženih nesreća, ali su one koje se dogode, uglavnom sa katastrofalnim posledicama.

– Svako po sebi i svojim potrebama bi trebalo da odredi dan kada će da putuje, ali je suština da to čini kada je odmoran – ističe Barbulović.

Niko ne zna o čemu se radi: Obalu FRANCUSKE preplavila čudna žuta materija – VIDEO

Najviše gužvi 10. 15. 20. i 30. u mesecu

Na graničnim prelazima, a ujedno i na naplatnim rampama najveće gužve su kada su smene turista, i to 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

Gužve mogu da budu i u jutarnjim satima, recimo u šest časova ujutru kada je smena carinika na graničnim prelazima, a to naročito važi za Grčku.

(Skandalozno.rs/Izvor:Danijel Nišavić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NE KREĆITE U OVE DANE NA PUT: Posebno je jedan datum NAJGORI ZA PUTOVANJE u godini"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.