Neće biti više gužvi: Ova petlja biće početna tačka na auto-putu “Miloš Veliki”

Otvoren

Auto-put “Miloš Veliki” – foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Od decembra više neće biti gužvi na Obrenovačkom putu. Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put “Miloš Veliki” će se uključivati sa petlje Surčin.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sutra će javnosti pokazati mesto na kome će se od decembra vozači uključivati na put i isključivati sa auto-puta Miloš Veliki.

Ona će obići radove na petlji Surčin koja se nalazi na obilaznici oko Beograda. Petlja Surčin je jedna od ključnih tačaka Miloša Velikog i nalazi na nekoliko minuta vožnje od auto-puta Beograd – Zagreb i na nekoliko minuta od Ostružničkog mosta. Danas se na auto-put Miloš Veliki vozači uključuju u Bariču, i isključuju se na istom mestu, što stvara velike gužve na Obrenovačkom putu. Od decembra petlja Surčin postaje početna tačka na “Milošu Velikom” svima koji putuju za Čačak iz Beograda.

Počela naplata putarine na novom auto-putu “Miloš Veliki”: Ovo su cene po deonicama

Sa petlje Surčin početkom sledeće godine počeće i gradnja auto-puta ka Novom Beogradu. Kada i ova denoca bude završena, na auto-put Miloš Veliki vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice, odnosno sa Bulevara Jurija Gagarina.

Nova deonica od Surčina do Obrenovca auto-puta Miloš Veliki duga je 17,6 kilometara. Na ovoj deonici je i novi most preko Save i Kolubare dug 1,5 km, kao i petlja Obrenovac, a ukupna vrednost je 208 miliona evra.

Vučić najavio novi auto-put: Posle “Miloša Velikog” sledi Šumadijski koridor

Radove izvodi kineska kompanija CRBC i završiće ih sredine decembra.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Neće biti više gužvi: Ova petlja biće početna tačka na auto-putu “Miloš Veliki”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.