Nema više: RUSIJA uklonila parking-mesta za američke diplomate

Prefarban parking

foto-ilustracija: pixabay.com

Stejt department je saopštio da je Rusija uklonila parking-mesta za američke diplomate ispred konzulata te zemlje u Rusiji.

“Možemo da potvrdimo da su parking-mesta, prethodno rezervisana za američko osoblje, uklonjena. O problemu će biti reči sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova“, naveo je predstavnik Stejt departmenta za RIA novosti.

Vest o mestima za parkiranje još nisu zvanično potvrdili ruski zvaničnici.

Ranije se pojavila vest da je Moskva povukla povlastice za parkiranje američkim diplomatama, tako što su prefarbana parking-mesta ispred konzulata SAD i na to mesto je postavljen pešački prelaz.

[adsenseyu5]

Državna televizija “Rosija 24” javila je da su parking-mesta ispred američkog konzulata u Sankt Peterburgu prefarbana i da je na njihovo mesto postavljen pešački prelaz, a osim toga uklonjeni su specijalni saobraćajni znaci za parking ispred konzulata SAD u Jekaterinburgu.

MIROSLAV LAZANSKI: „Amerika nije oslabila, već su druge zemlje u svetu..“

Diplomatski odnosi Amerike i Rusije su na najnižem nivou od Hladnog rata, a poslednjih meseci su obeleženi proterivanjem diplomata i zatvaranjem diplomatskih misija.

Portparolka u ambasadi SAD u Moskvi Marija Olson odbila je da komentariše ukidanje parking-mesta.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je u ponedeljak rekao da će diplomatske misije SAD u Rusiji biti svedene na isti nivo na kom se nalaze i diplomatske misije Rusije u Americi, piše AP.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net, Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nema više: RUSIJA uklonila parking-mesta za američke diplomate"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.