Nema više “sve na jednom mestu”: Prvo na tehnički, pa na šalter

Pregled vozila

foto: Tanjug

Usluge osiguranja vozila bi uskoro mogle biti izmeštene sa tehničkih pregleda, zbog smanjene provizije od polise osiguranja sa čak 30 odsto na 5 odsto.

Ukoliko se ne izmeni odluka osiguravajućih kuća da gazdama tehničkih pregleda za svaku polisu obaveznog osiguranja, koju naplate prilikom registracije vozila, daju proviziju od pet odsto vlasnici kola bi, vrlo brzo umesto plaćanja “sve na jednom mestu” morali da idu na šaltere osiguravača.

“Razmišljam da otkažem saradnju osiguravajućim kućama sa kojima dugi niz godina poslujem. Jednostavno, sa pet odsto provizije ne isplati mi se da u mojim prostorijama izdajem polise“, kaže za “Večernje novosti” jedan od vlasnika linije tehničkog pregleda u Beogradu.

To praktično znači da bi vlasnici vozila prvo išli na tehnički pregled a zatim do najbliže “ispostave” neke od osiguravajućih kuća da plate polisu obaveznog osiguranja. Što bi značilo da bi vlasnici vozila i po registracione nalepnice morali u MUP jer tehnički pregledi više ne bi mogli da nude “kompletnu uslugu“.

Da stav našeg sagovornika nije usamljen, potvrđuje predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP) Vladimir Marinković.

“Umesto provizija od 15-20, pa i 30 odsto koliko su osiguravajuće kuće davale vlasnicima tehničkih pregleda sada se daje svega pet odsto, pa su i prihodi znatno smanjeni”, kaže Marinković.

On dodaje da je prva reakcija bilo podizanje cene tehničkih pregleda, ali se ispostavilo da je to “odluka na kratke staze”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Večernje novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nema više “sve na jednom mestu”: Prvo na tehnički, pa na šalter"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.