Nemačka vojska u pripravnosti: Vlada objavila da je moguć HEMIJSKI NAPAD džihadista na zalihe pitke vode!

Kancelarka Nemačke

foto: Tanjug

Zbog mogućeg hemijskog napada džihadista na zalihe pitke vode, nemačke oružane snage su u stanju pripravnosti, navodi se u izveštaju vlade u Berlinu.

U izveštaju vlade u Berlinu pod nazivom „Analiza rizika u zaštiti stanovništva“ navodi se da su islamisti u mogućnosti da „nabave veće količine hemikalija i da ih upotrebe“, objavio je nemački Bild.

[adsenseyu5]

Hemijski napad na postrojenja pijaće vode bio bi „realna opcija“ u slučaju porodičnih kuća, navodi list, dok „veliki potencijal rizika“ postoji i kada je reč o objektima ili transportu u hemijskoj industriji, prenosi AFP.

Nemačka vlada u izveštaju detaljno opisuje koje opasnosti prete stanovništvu napadima hemikalijama i kako nemačke bezbednosne službe, bolnice i spasilačke službe treba da se spreme za to.

„Neka odlučna teroristička grupa sa dovoljno stručnog znanja mogla bi svakako da bude u stanju da potencijal opasnog hemijskog materijala koji već postoji u Nemačkoj upotrebi u okviru napada za svoje ciljeve“, citira Bild analizu nemačke vlade.

U savladavanju posledica napada možda bi bilo neophodno da se Bundesver uključi „više nego dosad“, navodi vlada i dodaje da se nemačka vojska za to priprema „više nego dosad“.

[adsenseyu1]

U analizi nemačke vlade dolazi se do zaključka da je potrebno bolje pripremiti bezbednosne i spasilačke snage za moguće hemijske napade i uspostaviti dodatna postrojenja za dekontaminaciju.

(Skandalozno.rs, Izvor: RTS, Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nemačka vojska u pripravnosti: Vlada objavila da je moguć HEMIJSKI NAPAD džihadista na zalihe pitke vode!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.