NENAD POPOVIĆ: “Poštujem predsednicu Vlade ali očekujem da se i moje mišljenje poštuje”

ministar

Foto: Tanjug/Dimitirje Goll

“Nikoga nisam želeo da povredim ali to je jasan stav i to je pitanje koje zadire u svaku porodicu i to su teme o kojima treba razgovarati”, rekao Nenad Popović.

O ovoj temi Popović još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i očekuje njen poziv.

“Poštujem predsednicu Vlade ali očekujem da se i moje mišljenje poštuje. Moj jasan stav ja neću menjati. Čekam razgovor sa premijerkom u četri oka pa ćemo videti”, rekao je Popović.

Popović putuje na inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, a predsednik Vučić prisustvovaće Vojnoj paradi povodom Dana pobede kada će sa predsednikom Rusije imati i direktne razgovore.

Inauguracija predsednika Putina u Moskvi je izuzetno važan politički događaj koji se pažljivo prati u celom svetu, kaže Popović.

“Pored inauguracije u narednim danima biće imenovana i nova ruska vlada. Mislim da je prisustvo Srbije veoma važno jer je Putin u poslednjih deset godina pomagao i pomaže Srbiji posebno u zaštiti njenih prava u UN. Velika je stvar što Vučić ide odmah posle inaguracije i to na Dan pobede i to pokazuje ogroman značaj koji Rusija pridaje Srbiji”, rekao je Popović.

Teme po kojima će se razgovarati svakako će biti situacija na KiM kao i zaštita prava Srba u regionu. Uz političke teme dva predsednika će razgovarati i o ekonomskoj i vojnoj saradnji, kaže ministar.

Brži od zvuka: Novi voz će se kretati brzinom od 1.200 km/h!

Poslednjih dana dosta se govori o mogućnosti da Velika Britanija po preuzimanju predsedavanja Savetom bezbednosti zatraži da sednice o Kosovu i Metohiji budu zatvorene za javnost. Prema rečima Popovića, Rusija to neće dozvoliti.

“Putin je i na predhodnom sastanku izrazio spremnost da podrži Srbiju kada je reč o KiM. Srbija treba o pitanju Kosova da govori na svim međunarodnim skupovima i forumima a Savet bezbednosti UN je upravo mesto gde to pitanje treba da bude otvoreno. Engledska ideja da sednice budu zatvorene sigurno neće proći”, smatra Popović.

Posle nedavne posete Kini, ministar Popović je doneo vest da ta zemlja vidi Srbiju kao tržište pogodno za ulaganja i razvoj IT sektora. Slična očekivanja ima i kada je reč o Rusiji.

“Pre svega da kažem da iz Kine dolaze pozitivni signali. Bilo je mnogo govora o IT saradnji jer tu granice ne postoje. I ruske kompanije su već vrlo prisutne u IT sektoru a uskoro se očekuje i dolazak firme Kasperski”, rekao je ministar Popović.

(Skandalozno.rs/Izvor: RTS)

Budite prvi sa komentarom na članku "NENAD POPOVIĆ: “Poštujem predsednicu Vlade ali očekujem da se i moje mišljenje poštuje”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.