NEVEROVATNO: U luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Uprava carina Srbije, dobila je obaveštenje od Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da su došli do informacije da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine.

Zahvaljujući saradnji i razmeni informacija, u mogućnosti smo da odmah preduzmemo adekvatne mere iz svoje nadležnosti.

[adsenseyu5]

Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole, kako robnog, tako i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema APKiM.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko isti ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, dubinske kontrole.

Uprava carina Republike Srbije će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana, te će svako meso koje ne ispunjava zakonom propisane uslove, a bude otkriveno tokom pojačanih kontrola, biti oduzeto i predato u nadležnost inspektorima Uprave za veterinu na dalje postupanje, kao i do sada.

[adsenseyu1]

Naglašavamo da su o postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije.

Pored prepreke koju čini lično zalaganje i profesionalizam svih carinskih službenika, Uprava carina će se osloniti i na najsavremeniju tehniku, poput mobilnih skenera, zahvaljujući kojima će dalja distribucija spornog tovara biti dodatno otežana.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

1 komentar na "NEVEROVATNO: U luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine!"

  1. Sad mi je jasno zašto su suhomesnati proizvodi toliko jeftini u Crnoj Gori, gde vam i vazduh naplaćuju!
    A “Matijević”? Ništa bez “Matijevića”!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.