NEVIĐENO: Rusi predlažu izgradnju auto-puta od Londona, preko Sibira, do Njujorka!

Ilustracija

Izgradnju “super auto-puta” od zapada Evrope, preko Rusije i Kanade, do Njujorka, predložio je predsednik Svetskog društvenog foruma “Dijalog i civilizacija” Vladimir Jakunjin.

Taj biznismen, blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina i do oktobra šef Ruske državne železnice, navodno smenjen zbog pronevere, izložio je u Ruskoj akademiji nauka predlog da se, uz korišćenje auto-puteva na severo-zapadu Evrope, počev od Londona, dograde putevi preko Sibira i Aljaske i povežu s putevima na severu Amerike, do Njujorka.

Put, prvi put pomenut kao Putinova ideja marta 2015, bio bi deo “Trans-evro-azijske razvojne zone” (Eurasian Belt Development – TEPR), koja bi se u delu kroz Rusiju prostirala duž sadašnje Trans-sibirske železničke pruge, gasovoda i naftovoda.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

 

To bi bio “međudržavni, međucivilizacijski projekat”, rekao je Jakunjin, dodavši da bi izvođenjem tog projekta nastala “svetska zona budućnosti”, zasnovana na vrhunskoj tehnologiji.
Ukupno bi put bio dugačak čak 20.777 kilometara, od čega kroz Rusiju oko 10.000 kilometara.
Za sada Jakunjin nema konkretan predlog kako bi put prešao iz Rusije na Aljasku između kojih je Beringov moreuz širine 88 kilometara.
Moguća rešenja su stalna brodska veza, tunel i most, preneo je danas grčki portal “Pondiki”.
(Beta)

Russia Proposes Superhighway Linking New York And London https://www.minds.com/blog/view/500738007582646272

Posted by Peter L Roberts on субота 16. јануар 2016.

Budite prvi sa komentarom na članku "NEVIĐENO: Rusi predlažu izgradnju auto-puta od Londona, preko Sibira, do Njujorka!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.