Nevidljiva vojska se kreće Evropom: Samo u Nemačkoj “isparilo” 130.000 migranata!

Ilustracija

foto: centridamasco.eu

Oko 13 odsto izbeglica koje se registruju nakon ulaska u Nemačku nikada ne stigne u prihvatne centre u koje ih vlasti pošalju, piše „Zidojče cajtung“ pozivajući se na podatke nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navodi nemačko ministarstvo, od milion tražilaca azila, koliko ih je prošle godine registrovano nakon dolaska u Nemačku, 130.000 nije stiglo do smeštaja u koje su poslati, prenosi Hina.

Kao razlog za „nestanak“ velikog broja izbeglica ministarstvo navodi mogućnost da su nastavili putovanje u neku drugu zemlju ili su „uronile u ilegalnost“.

Direktor Savezne kancelarije za migracije Frank Jirgen Vajse istakao je kako dodatni problem predstavlja veliki broj osoba kojima je odbijen zahtev za azil, ali koji još uvek iz različitih razloga borave u Nemačkoj.

„Od 1,2 miliona izbeglica, koliko ih je od 2013. do 2015. godine stiglo u Nemačku, 660.000 su dobili boravišnu dozvolu, a od toga je 460.000 radno sposobno. Njih 540.000 mora da napusti Nemačku, ali 220.000 trenutno uživa status zaštite od proterivanja zbog opasnosti u domovini“, naveo je Vajse.

Takođe, Vajse je kritikovao činjenicu da je toj grupi onemogućen pristup tržištu rada i obrazovanja.

Nemačka vlada prema internim procenama računa na 3,6 miliona izbeglica do kraja ove decenije.

Da podsetimo, Nemačka nije prva zemlja koja je prijavila ovaj problem. Nedavno su i švedske vlasti upozorile svoju javnost o velikom broju migranata koji su “nestali s radara”.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nevidljiva vojska se kreće Evropom: Samo u Nemačkoj “isparilo” 130.000 migranata!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.